"Palačinke je najbolje jesti ujutru i ne više od dve dnevno, kako ne bi naškodile zdravlju", rekla je nutricionistjinja Margarita Koroljeva za ruske medije.
Palačinke su omiljene svima od 7 do 77, mogu da se jedu slane ili slatke, ali bez obzira na namaz koji se stavlja na njih, ovaj specijalitet je sam po sebi visokokaloričan, pre svega jer se prži na ulju.
"Jedna ili dve palačinke dnevno su dovoljne da uživate u ukusu, a da ne naškodite zdravlju. One su krcate ugljenim hidratatima, a ako se još kombinuju sa medom ili džemom... U tom slučaju ćemo dobiti jelo koje ia ogromnu količinu jednostavnih ugljenih hidrata, a koji se pretvaraju u šećere i remete metabolizam", objasnila je nutricionistkinja.
Takođe, ona je napomenula da je palačinke najbolje jesti ujutru, a evo i zašto:
"Tada je metabolizam najbrži, gastrointestinalni trakt funkcioniše najbolje, najspremniji je da 'obradi' unetu hranu i apsorbuje hranljive materije", kaže doktorka.
MONDO