ČIPS VALJA SAMO AKO JE HRSKAV, A EVO KAKO DA TAKAV BUDE NEDELJAMA: Kad otvorite kesicu samo jedno pomaže – SJAJAN TRIK!

Kako da čips ostane svež nedeljama? Trik je veoma jednostavan!

Shutterstock/Christian Draghici

Kad otvorite kesicu čipsa, ako ga ne pojedete odmah, za par sati on omekša i više nije tako ukusan. Čak i ako zatvorite pakovanje i odložite ga u kuhinjsku ormarić, izgubiće na hrskavosti, što je jedan od njegovih najvažnijih kvaliteta.

Stručnjaci kažu da postoji način da mu se produži rok trajanja, a "caka" je veoma jednostavna. Na društvenim mrežama ćete često naći savete gde je najbolje da čuvate hranu da biste joj produžili rok trajanja, a nedavno je otkriveno i šta je najbolje da radite sa popularnom grickalicom.

Kako kažu stručnjaci iz prehrambene industrije, čips je najbolje da držite u zamrzivaču! Na ovaj način ćete mu produžiti rok trajanja i do nekoliko meseci, a što je najvažnije, zadržaće hrskavost i specifičan ukus!

Zašto baš zamrzivač? Zbog male količine vode u ovoj grickalici, niska temperatura u zamrzivaču neće na njega uticati na isti način kao na većinu namirnica, što znači da se čips neće smrznuti već se se samo ohladiti.

Da ovaj trik zaista deluje, potvrdili su i korisnici društvenih mreža koji kažu da su ga već isprobali i da su prezadovoljni rezltatima.

"Čips je najboljeg ukusa kada ga izvadite iz zamrzivača", "Uvek stavljam čips u zamrzivač jer mu to poboljšava ukus i čini ga hrskavijim", komentarisali su.

Ipak, treba imati na umu da se čips, kao ni ostale slane grickalice ne smatraju zdravom hranom, kalorične su i pune zasićenih masti. Međutim, postoji način da ova namirnica bude korisna za zdravlje, a saznajte i šta će se desiti ako je jedete svakog dana!

MONDO