NUTRICIONISTA OTKRIVA KOJU HRANU JEDE SVAKI DAN: 3 namirnice su ključne - snižavaju HOLESTEROL i sprečavaju BOLESTI SRCA

Nutricionistu klijenti svakodnevno pitaju šta jede, a sada otkriva kako izgleda ishrana bez koje ne može.

UfaBizPhoto/Shutterstock.com

I dok vi dobijate brojne savete od nutricionista, mnogi se pitaju kako izgleda ishrana samih profesionalaca. Možda će vas rezultati iznenadi, ali nutricionista Keri Glesmen otkriva da dve namirnice i jedan napitak igraju važnu ulogu u njenom režimu ishrane.

"Pitanje koje najčešće dobijam jeste šta jedem svaki dan. Shvatam da ljudi žele da znaju šta jedu ljudi u struci kako bi saznali koja je hrana dobra, a koja loša. Ipak, pre nego što vam ispričam šta ja jedem svaki dan, važno je naglasiti da neke namirnice koje možda odgovaraju meni, nekome drugome neće nimalo odgovarati i obrnuto. Naime, svaki čovek treba da gleda na svoju ishranu kao na individualnu stvar i isto tako da joj pristupa", objašnjava nutricionista.

Ovo su tri stvari koje se svakodnevno nalaze u njenoj ishrani:

KAFA

"Da, i ja sam jedna od onih koji svoj dan ne mogu da započnu bez šoljice vruće kafe. Iako se još uvek vode brojne rasprave o tome da li je kafa dobra ili loša za zdravlje, lično sam njen veliki obožavatelj. Naime, kafa je bogata antioksidansima, a ispijanje nekoliko šoljica dnevno povezano je s manjim rizikom od dijabetesa, moždanog udara i kognitivnih problema poput depresije ili anksioznosti", ističe nutricionista, ali napominje da se s količinom ne sme preterivati.

ZELENO POVRĆE

"Trudim se da stavim zelenilo u što više obroka koje jedem, pa čak i doručak. Zeleno povrće ima veliku količinu vlakana, vitamina i minerala, uključujući antioksidanse i fitokemikalije za koje se pokazalo da snižavaju holesterol, sprečavaju bolesti srca i mogu da pomognu u smanjenju rizika od raka", objašnjava Keri.

ORAŠASTI PLODOVI

"Ne možete da pobedite kombinaciju belančevina, zdravih masnoća, vlakana i antioksidansa orašastih plodova. Indijski oraščići i bademi omiljeni su popodnevni međuobroci, maslac od kikirikija takođe, dok su semenke suncokreta ili bundeve često u mojim salatama za večeru", objašnjava.

(MONDO)