Genijalno

KOD NAS ŠUGA U RADNJAMA, A JAPANCI IMAJU STROGA PRAVILA! Stavljaju kese na glavu kad se presvlače - postoje dva razloga

Autor Teodora Boškovski

Da li znate zašto Japanci stavljaju "kese" na glavu u radnjama?

Izvor: Tiktok/@Viccky011

Za neke potpuno mistična zemlja, hladna i daleka, a za druge oličenje reda, rada, discipline i prelepe kulture. Jednom rečju Japan - zemlja izlazećeg sunca poznata je po spoju modernog i tradicionalnog. Za nju kažu da je nekoliko "svetlosnih" godina ispred mnogih zemalja, pa i nas.

A nedavni utisak jedne strankinje koja trenutno boravi u Japanu, upravo je to i dokazao. Ukoliko vas put nanese tamo, nemojte da vas začudi ono što će da vas sačeka u svim radnjama. I dok je u našem regionu nedavno zabrinula vest o pojavi šugi u popularnoj radnji garderobe, u Japanu u svakoj kabini za presvlačanje postoje nekoliko pravila koji se tiču higijene. Kada ulazite u nju prvo što ćete morati da uradite jeste da izujete cipele, a kako ne biste stajali bosi i prljali čarape, tu je i čista prostirka namenjena za stajanje.

Izvor: www.reddit.com

Ono što je mnoge iznenadilo jeste pravilo koje se odnosi na žene. U svakoj kabini nalaze se tzv. "torbe ili kese" za glavu od laganog i prozirnog materijala, a sve zbog jednog cilja - kako se odeća ne bi uprljala od šminke, ali i ostale prljavštine, jer neko drugi treba da je isproba. Genijalno, zar ne?

Takođe, i na Tviteru je jedna Srpkinja nedavno podelila fotografiju Japanke koja se slikala sa kesom na glavi dok je isprobavala odeću, uz reči:

Izvor: Tiktok/@Viccky011

"Ova devojka prikazuje svoj svakodnevni život u Tokiju, između ostalog u butiku dobiješ ovu kesu da kad probaš stvari ne ostaje puder i štroka na njima. Dobra fora, Japanci su uvek korak ispred svih".

Pogledajte više u videu:

 (MONDO)