Korisno

5 SAVETA KAKO DA NE POTROŠITE CELU PLATU! Evo šta najviše utiče na ŠTEDNJU - pre kupovine uradite prvo OVO

Autor Teodora Boškovski

Jedna devojka otkrila je 5 pravila kako da uštedite novac!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Nema osobe koja ne može da dočeka trenutak kada joj "legne" plata na račun. A onda, odjednom vam je sve potrebno. Razmišljate o kupovini najnovijeg uređaja, odeće, pa čak i o onome što vam zaista ne treba.
Nakon par dana novac nestane sa računa, a da niste ni primetili. Kako da stanete na put tome i dodatno uštedite, pogotovo kada se cene namirnica još od rata u Ukrajini nisu vratile u normalu.

Jedna devojka od 20 i nešto godina otkrila je na šta novac najviše "odlazi", a ne bi trebalo, i svima podelila korisne savete. Ovo je pet trikova koji će vam uštedeti novac:

Uticaj poznatih ličnosti

Na prvom mestu, savetujete da "ne padate" pod uticaj influensera i poznatih ličnosti koje reklamiraju skupocene brendove, jer uvek postoji jeftinija i kvaliletna opcija.

Impulsivna kupovina

Kada smo pod stresom ili tužni, pogotovo žene, imaju potebu da pohrle u kupovinu. Tada će kupiti i ono što im zaista nije potrebno. Ona jednostavno sačeka 48 sati nakon što joj se nešto dopadne u prodavnici, kako bi videla da li joj je želja prošla.

Čuvanje novca u banci

Takođe, ne preporučuje čuvanje novca u banci. I stručnjaci ističu da ovo nije najbolja opcija za upravljanje štednjom ili imovinom, pogotovo u krizama.

Plaćanje na rate

"Kupi sada, plati kasnije", takođe nije dobar način za štednju novca. Kako ističe ova devojka koja je na društvenim mrežama, ukoliko ne možete nešto da priuštite sada, bolje i da ga ne uzimate na odloženo plaćanje. Problem može da nastane ukoliko vam se nagomilaju računi.

Posebno pravilo

I za kraj, posebno pravilo koje primenjuje jeste da ne kupujete ništa "ako ne možete da priuštite tri puta". To znači, ako vam se svidi nešto i ne možete sebi da priušitite tri takve stvari, bolje da ne trošite novac. To će vas spasiti muka.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)