ISKUSTVO

PRESTAO SAM DA JEDEM SARDINE I POSLE 3 MESECA IZVADIO KRV! Na teži način sam shvatio šta radim, lekari su videli PROMENU

Autor Tamara Veličković

Nakon što rezultati krvi nisu bili dobri, Džo Rogan (56) je odlučio da izbaci sardine iz ishrane.

Izvor: Shutterstock/YouTube/screenshot

Jedan od najuticajnijih ljudi današnjice zahvaljujući najslušanijim podkastima, Džo Rogan, odlučio je da izbaci sardine iz ishrane. Sve se dogodilo tako što je sumnjao da neko pokušava da ga otruje. Prilikom jedne analize krvne slike, lekari su pronašli tragove arsena u njegovoj krvi. Reč je hemikaliji koja se često koristi u pesticidima.

Prema rečima Rogana, doktori su pretpostavili da je glavni krivac hrana koju Džo konzumira. "Konzumacijom sardina možete da unesete arsen u svoj organizam. Otkrio sam to na teži način", rekao je Ilonu Masku tokom nedavne epizode svog podkasta "The Joe Rogan Experience". Odlučio je da prestane da jede sardine, pričeka tri meseca i ponovo izvadi krv. Rezultati su bili dobri.

Dijetetičarka Ebi Landžer je za "Men's Health" otkrila da sardine mogu da budu kontaminirane živom, pa samim tim ne bi trebalo da se jedu više od tri puta nedeljno. "Iako mislim da ne treba pojesti tri konzerve odjednom, ne apelujem ni da ih potpuno izbacite iz ishrane", rekla je dijetetičarka i dodala da su sardine bogate proteinima i omega-3 masnim kiselinama.

"Većina ribljih konzervi bogata je belančevinama, a reč je o hranljivoj i pristupačnoj opciji, pogotovo sada kada su cene namirnica otišle u nebo", zaključila je dijetetičarka. Takođe, kad pojedete sardinu za obrok, toliko će vas zasititi da nećete osećati žudnju za grickalicama i nepotrebnom užinom. To ujedno može da vam pomogne i da smršate.

BONUS VIDEO:

(MONDO)