SAVETI

NUTRICIONISTA UPOZORAVA NA DORUČAK KOJI VAM SVI SAVETUJU! "Namirnice jesu zdrave, ali postoji jedan problem"

Autor Tamara Veličković

Postoje namirnice koje su zdrave, ali izuzetno kalorične, zbog čega bi trebalo da obratite pažnju o količini koju konzumirate.

Izvor: Mondo

Bližimo se martu, mesecu koji u svima nama polako, ali sigurno budi želju da povedemo računa o ishrani. Ukoliko ste već započeli sa određenim režimom i planirate da izgubite koji kilogram viška, ne preterujte sa unosom zdravih namirnica. Nutricionistkinja Vera Šmeleva upozorava na namirnice koje mogu da vas prevare - zdrave su, ali i veoma kalorične.

Pre svega, trebalo bi da ograničite unos orašastih plodova. Možda vas ovo iznenađuje, naročito ako uzmemo u obzir da gotovo svaki stručnjak savetuje da u ishranu uključimo orahe, bademe, indijski orah. Nutricionistkinja takođe savetuje da ih jedete svaki dan, jer su osnova hranljivih materija - orasi sadrže zdrave masne kiseline, vlakna i vitamin E. Ipak, važno je zapamtiti da su neverovatno kalorični, tako da ne treba da jedete više od 50 grama dnevno.

Instant ovsene pahuljice, izgledaju kao zdrav i hranljivi obrok. Nutricionistkinja upozorava da su pune šećera, pa se takav obrok odmah pretvara u desert. Voće je takođe zdravo, ali ne zaboravite da sadrži i šećer. Zbog toga ne treba preterivati, naročito u popodnevnim satima.

Čak i žitarice mogu da postanu neprijatelj broj jedan vitke figure. Malo ljudi je spremno da svakog jutra jede ovsenu kašu sa vodom. Najčešće se u žitarice dodaju šećer, med ili drugi slatki aditivi. Što ih je više, manje su šanse za postizanje željenih rezultata.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)