OJAČAJTE IMUNITET NA PRIRODAN NAČIN: Doktorka otkriva šta jede svakog dana, i koja namirnica iz turšije je prava "bomba" | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.
Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reč stručnjaka

OJAČAJTE IMUNITET NA PRIRODAN NAČIN: Doktorka otkriva šta jede svakog dana, i koja namirnica iz turšije je prava "bomba"

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Internista endokrinolog otkriva kako ojačati imunitet!

Izvor: YouTube/printscreen/Jelajelena Petrovic/Uzdravlje i svakom dobro

Internista endokrinolog prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević otkrila je čime jača imunitet.

Osim što se trudi da smanji stres i ne puši, ona u ishrani ima puno fermentisanih namirnica, zdravog povrća i voća, a uzima i suplemente među kojima je i vitamin D.

"Antioksidativnu zaštitu i otpornost organizma povećavam uravnoteženom ishranom kao što je mediteranska, koja sadrži obilje voća, povrća i žitarica bogatih vitaminima A, C i E, kao i mineralima kao što su selen, cink, mangan i gvožđe," rekla je ona.

Možda će vas zanimati

Kada su u pitanju suplementi, prof. dr Srećković Dimitrijević uzima i njih.

"Uzimam suplement vitamina D i probiotike," rekla je ona.

"Gledam da se u mom jelovniku svakodnevno nađe po pola kilograma voća, povrća, riba što češće, razne salate i potaži," rekla je ona.

Sama pravi turšiju, zato što fermentisane namirnice jačaju imunitet.

kiseli kupus salata u tegli Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/serezniy

"Već sam spremila mešanu salatu, kisele krastavčiće, domaći sok od paradajza, kao i kiseli kupus koji je baza za imunitet. Pijem dosta jogurta i kefira, a namirnice samo barim, dinstam na vodi, pečem u rerni ili pripremam na pari," rekla je doktorka i dodala da ne puši, ponekad popije čašu crnog vina i vodi računa da smanji stres.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Blic žena)

Pročitajte i ovo

Inicijalizacija u toku...

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Štapovi za vaterpolo

Kiseli kupus, kisela paprika, krastavčići, šargarepa, karfiol, beli luk u tim kiselim teglama, mandarine i uvek i u svemu limun i ren !

Djurdjija

Ja sam takodje da se u ishrani koristi sto vise voca i povrca, od kada vlada ova epidemija korona virusa. Svi se trudimo da povecamo antioksidativnu zastitu i otpornost organizma uravnotezenom ishranom. Ali ni to nije dovoljno pa moramo da koristimo i suplemente, pored vitamina D ja koristim i medicinske gljive a to su Cordyceps i Ganoderma lucidum koje jacaju nas imunoloski sistem. Ove gljive su jako delotvorne i lekovite i koriste se za lecenje mnogih tezih bolesti, a posebno cordyceps jaca snagu i daje energiju .

HOROSKOP

KOLUMNE

KUHINJA