Internista endokrinolog prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević otkrila je čime jača imunitet.

Osim što se trudi da smanji stres i ne puši, ona u ishrani ima puno fermentisanih namirnica, zdravog povrća i voća, a uzima i suplemente među kojima je i vitamin D.

"Antioksidativnu zaštitu i otpornost organizma povećavam uravnoteženom ishranom kao što je mediteranska, koja sadrži obilje voća, povrća i žitarica bogatih vitaminima A, C i E, kao i mineralima kao što su selen, cink, mangan i gvožđe," rekla je ona.

Kada su u pitanju suplementi, prof. dr Srećković Dimitrijević uzima i njih.

"Uzimam suplement vitamina D i probiotike," rekla je ona.

"Gledam da se u mom jelovniku svakodnevno nađe po pola kilograma voća, povrća, riba što češće, razne salate i potaži," rekla je ona.

Sama pravi turšiju, zato što fermentisane namirnice jačaju imunitet.

"Već sam spremila mešanu salatu, kisele krastavčiće, domaći sok od paradajza, kao i kiseli kupus koji je baza za imunitet. Pijem dosta jogurta i kefira, a namirnice samo barim, dinstam na vodi, pečem u rerni ili pripremam na pari," rekla je doktorka i dodala da ne puši, ponekad popije čašu crnog vina i vodi računa da smanji stres.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Blic žena)