Pita od bundeve je divan jesenji desert, zasitan i jednostavan za spremanje. Ovaj recept je verzija koji ovu tradicionalnu poslasticu "meša" sa čizkejkom.

Još ako ne morate da upalite rernu? Svako bi je poželeo na svojoj jesenjoj trpezi!

Ako volite ukusne pite, predlažemo vam da probate i ove recepte - pita sa sirom i mesom, i najbolja pita od jabuka. Ne propustite i čizkejk sa čokoladnim keksom!

Pročitajte kako se pravi ova ukusna pita!

Sastojci:

250 grama krem sira
250 grama skuvane bundeve
100 grama smeđeg šećera
Pola kašičice cimeta
Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
300 mililitara šlaga
200 grama čvrstog keksa
8 kašika maslaca

Priprema:

Krekere usitnite u blenderu, i umešajte istopljeni maslac. Dobijenu smesu utisnite u kalup za pitu i formirajte donju koru i ivice. Odmah stavite u frižider da bi se steglo.

Krem sir i smeđi šećer umutite, dodajte bundevu i začine.

Umutite čvrst šlag i špatulom ga pomešajte sa kremom od bundeve. Dobijeni fil rasporedite po kori i sve zajedno držite u frižideru najmanje dva sata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.