Redovna konzumacija haringe pozitivno utiče na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema i štitne žlezde. Ova riba sadrži vitamine, minerale, aminokiseline i zdrave masti koje su telu potrebne, ističu nutricionisti američke klinike Mejo.

Jedna haringa sadrži jednu i po do dve dnevne doze omega-3 masnih kiselina. Ljudi koji redovno konzumiraju ove ekiseline, u manjem su riziku za razvoja depresije i problema sa kožom. Pored toga, prema rečima lekara, masne kiseline smanjuju rizik od prevremenog stvaranja bora i takođe su veoma važni za zdravlje mozga.

Od svih korisnih sastojaka u ovog ribi, nutricionisti su istakli visok sadržaj joda i selena, kao i vitamina E. Haring sadrži i moćne antioksidante - vitamin E i selen. Oba ova nutrijenta su važna za funkcionisanje imunološkog sistema. Oni pomažu da se ublaži šteta koju uzrokuju slobodni radikali.

Nutricionisti ističu još jednu namirnicu koja je dobra za srce, živce i varenje. Prema stručnjacima, crni luk se smatra superhranom jer je bogat je vitaminima, mikroelementima i fitoncidima, koji blagotvorno deluju na imuni sistem, probavni, kardiovaskularni i nervni sistem.