Intimna higijena je važna isto koliko i oralna ili kupanje. Prvu odbranu od bekterija i infekcija ima naš donji veš. I dok ga jedni menjaju svaki dan, drugi to radi svega par puta nedeljno. Ali, šta se dešava kada je reč o kompletnom menjanju asortimana donjeg veša u ormaru? Nakon koliko vremena treba stare gaće da zamenimo novim?

Anketa koju je sprovela jedna korisnica TikToka pokazala je koliko često ljudi menjaju i ulažu u donji veš. Mnogi ne menjaju dovoljno često donji veš, što može da izazove razne zdravstvene probleme. Stručnjaci kažu da veš ne bi trebalo da bude stariji od godinu dana.

Ginekolog Čavon Momon Nelson je suprotnog mišljenja i kaže da ne postoji pravilo po kojem donji veš treba baciti nakon tog perioda, ali da se o higijeni svakako treba voditi računa. U polemici koja se povela na društvenim mrežama, našli su se korisnici koji su rekli da se ne sećaju kada su poslednji put kupili donji veš, te da godinama nose stari.

"Na fakultetu sam i imam neke gaće još iz sedmog razreda", "Nosim iste gaće već pet godina", "Ko još menja donji veš tako često?", bili su samo neki od komentara.

Kako god, stručnjaci su saglasni da je najvažnije da donji veš perete u vrućoj vodi kako bi se sa njega uklonile sve bakterije. Specijalistkinja za intimno zdravlje dr Širin Lakani rekla je da bi svakih godinu dana trebalo da bacamo donji veš.

BONUS VIDEO:

SVI MISLE DA JE OVA BOLEST ISKORENJENA, A VREBA NA SVAKOM KORAKU! Simtom je svrab, ali češanje pogoršava stvar HIGIJENA PRESUDNA! Kurir televizija

 (MONDO)