Ujutru ste kupili hleb, polovinu pojeli, a ostala polovina vam stoji i po par dana. Neminovno je da će da hleb da "ostari" i možda poprimi buđ. Kako da produžimo svežinu domaćem hlebu?
Influenserka Sofi Hinčlif koja proučava i deli korisne trikove za kuću otkrila je ovoga puta jednostavni trik kako da vam se hleb ne ubuđa. Biće vam potrebna samo jedna namirnica, tačnije povrće.
"Kako bi produžila hlebu vek trajanja ja koristim celer. Tako se hleb ne suši i ne hvata buđ", objasnila je ona, a zatim se osvrnula na detaljan proces.
Najpre, u svom viralnom videu influenserka pokazuje kako u vreću za hleb stavlja nekoliko grančica celera. Takođe, ovaj trik vas neće koštati previše novca. Kilogram celera kod nas košta oko 140 dinara. Nutricionisti obično preporučuju čuvanje hleba na sobnoj temperaturi i to u platnenoj kesi, krpi ili u kutiji za hleb. Na sobnoj temperaturi gubi svežinu već za 2-3 dana.
BONUS VIDEO:
(MONDO/T.B.)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu