Ujutru ste kupili hleb, polovinu pojeli, a ostala polovina vam stoji i po par dana. Neminovno je da će da hleb da "ostari" i možda poprimi buđ. Kako da produžimo svežinu domaćem hlebu?

Influenserka Sofi Hinčlif koja proučava i deli korisne trikove za kuću otkrila je ovoga puta jednostavni trik kako da vam se hleb ne ubuđa. Biće vam potrebna samo jedna namirnica, tačnije povrće.

"Kako bi produžila hlebu vek trajanja ja koristim celer. Tako se hleb ne suši i ne hvata buđ", objasnila je ona, a zatim se osvrnula na detaljan proces.

Najpre, u svom viralnom videu influenserka pokazuje kako u vreću za hleb stavlja nekoliko grančica celera. Takođe, ovaj trik vas neće koštati previše novca. Kilogram celera kod nas košta oko 140 dinara. Nutricionisti obično preporučuju čuvanje hleba na sobnoj temperaturi i to u platnenoj kesi, krpi ili u kutiji za hleb. Na sobnoj temperaturi gubi svežinu već za 2-3 dana.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

 (MONDO/T.B.)