Aktikoa je crna čokolada koja sadrži flavanole koji čine krvna zrnca elastičnijim za jedan do dva odsto, što čini da krv lakše prolazi kroz naš organizam.
Kakao, od kojeg se čokolada pravi, inače sadrži ovaj sastojak, ali se on uništava prilikom termičke obrade u proizvodnje čokolade.
Zato je sada kompanija "Beri Kalebo" (Barry Callebaut) odlučila da unese izmene u procesu proizvodnje čokolade i tako zadrži dragocene flavanole, piše "Dejli mejl".
"Ne radi se o naknadnom dodavanju bilo čega u čokoladu, o nekakvom hemijskom procesu, već samo o novom načinu koji će sačuvati ono što već postoji u kakau, a što je bitno za ljudsko zdravlje, pre svega za naše srce", kaže portparol kompanije.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!