Grozno!

ZBOG HRANE KOJU SVI JEDEMO DOBILA JE GLISTE: "Nisam mogla da verujem, odmah sam pozvala doktora!"

Autor Nataša Petrović

Jezivo!

Izvor: TikTok/Screenshot/jquelly

Salate su inače zdrave i vrlo su poželjne kao deo izbalansirane ishrane, međutim, treba biti pažljiv. Jedna žena veruje da je upravo jedući gotove, kupovne salate, dobila gliste!

"Borila sam se sa poremećajima u ishrani celog života, zbog čega sam u jednom periodu jela samo salate", započela je svoju priču na TikToku žena po imenu Džeki.

"Posao je zahtevao da svakog dana nosim sa sobom ručak, i birala sam gotove salate".

Posle nekoliko nedelja, Džeki kaže da je počela da se oseća loše, spavala je svako popodne i stalno je bila umorna. Boleo ju je stomak, a onda je jednog dana odvela sina na trening i shvatila da se nešto dešava, nakon što je otišla u toalet i u WC šolji ugledala – glsite.

"Nema izmeta, samo gliste", kaže ona u klipu.

Žena kaže da je odmah pozvala lekara, koji joj dao antibiotike, za koje je morala da plati čak 3.000 dolara jer ih osiguranje ne pokriva.

@jquelly

##greenscreen THIS IS WHY YOU DON’T EAT THESE ##salad##fyp##foryoupage##McDonaldsCCSing##tryingtohelp##dontdoit##parttwo

♬ original sound - Jacqui B

Stručnjak za zarazne bolesti dr Tereza Fiorito kaže da je ovaj slučaj utoliko čudniji što se vrsta glista koje je dobila pomenuta žena, uglavnom javlja u tropskim krajevima. "Najčešće se dobija kada se u telo sa kontaminiranom zemljom unesu jaja", ističe.

Kod većine ljudi, gliste u crevima ne izazivaju nikakve simptome, ali ako je infekcija ozbiljnija, mogu da se jave bolovi u stomaku, pored brojnih drugih simptoma.

Ukoliko se ne leče, gliste mogu da naprave ozbiljne probleme, uključujući i začepljenje creva, a da bi se izbeglo da se gliste uopšte pojave, doktorka Fiorito poručuje: "Perite namirnice".

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Tagovi