Zdravlje

SOK OD NAMIRNICE KOJU SRBI OBOŽAVAJU JE LEKOVIT: Pomaže kod čestog zdravstvenog problema, a evo kako se pravi

Autor Nataša Petrović

Evo sok od koje namirnice pomaže u lečenju gastritisa!

Krompir je jedna od namirnica koja se najčešće konzumira u Srbiji, spremamo je na mnogo načina, a ono što mnogi ne znaju je da sok od krompira može da pomogne u lečenju gastritisa, sve češćeg zdravstvenog problema.

Sok od krompira se pravi vrlo jednostavno – najpre ga treba dobro oprati, ukloniti klice i zelene delove kore, zatim izrendati i procediti kroz lanenu krpu. Druga opcija je da sok iscedite u sokovniku.

Dovoljno je da uzimate po jednu kašiku soka razređenog u šolju vode pola sata pre obroka, a preporuka je da sok uvek bude sveže isceđen.

Ne samo što sok od krompira pomaže u lečenju gastritisa, blagotvoran je i u terapiji čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, ali se u tom slučaju pije po pola decilitra tri puta dnevno – ujutro, pre ručka i pre večere.

Ovo povrće inače ima antiseptična svojstva, zbog čega sjajno deluje na problematičnu kožu, koju takođe i hrani vitaminom C. Ukoliko želite da krompirom negujete kožu, najjednostavniji način je da krompir izrendate i nanesete na lice kao masku.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi