Nar se definitivno ne jede u Srbiji koliko, recimo, jabuke i banane, ali ova voćka je itekako zdrava i može da pomogne čak i u lečenju jedne od najčešćih boljki u Srbiji!
Nar je bogat proteinima, vlaknima, vitaminom C, kalijumom, folatom. Pored toga, ono što mnogi ne znaju je da ovo voće ima protivupalno dejstvo i da zahvaljujući svojim sastojcima smanjuje rizik obolevanja od dijabetesa tipa 2 i pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi.
Redovno konzumiranje ove voćke, zbog visokog sadržaja hranljivih vlakana, može da poboljša zdravlje creva i probavu.
Zbog svih vitamina koje sadrži, nar dobro utiče na zdravlje srca, a s obzirom na to da sadrži veoma malo masti, dobar je izbor i za one koji žele da smršaju.
Prema sprovedenom istraživanju, redovna konzumacija nara u trajanju od dve nedelje pomaže u održavanju normalnog nivoa krvnog pritiska, što je jedan od najčešćih zdravstvenih problema u Srbiji.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.