Odličan savet!

DR MILENA OTKRILA NEOČEKIVAN TRIK DA ZAUSTAVITE HRKANJE: 6 moćnih biljaka su "lek", a evo šta treba da radite

Autor Maja Gašić

Somnolog i stručnjakinja za poremećaje u snu, otkrila je kako sprečiti hrkanje.

Izvor: Shutterstock/tommaso79

Hrkanje tokom sna ne samo da ometa spavanje onog koji deli postelju sa "problematičnom" osobom, već i negativno utiče na zdravlje ljudi. Somnolog Milena Černiševa otkrila je kako da se jednom i zauvek oslobodite ove neprijatne pojave - a njen način je donekle iznenađujuć.

Postoji nekoliko trikova koju mogu da spreče ovu pojavu, a dr Milena savetuje da jastuke pune lekovitim biljem!

Dr Černiševa je otkrila da problem hrkanja može da se reši uz pomoć "složene" terapije različitim biljkama. Mnoge biljke vam pomažu da mirnije i zdravije spavate i blagotvorno deluju na telo. Korisna svojstva imaju na primer koren valerijane, vresak, matičnjak, žalfija, majčina dušica i nana.

"Međutim, treba povesti računa da su neki ljudi alergični na određeno bilje. Ako postoji svrab u predelu lica i vrata ili imate nagon za kijanjem, onda ova terapija nije pogodna za vas", kaže somnolog.

Dr Milena je otkrila i da neka dugačija punjenja mogu da pomognu kod različitih tegoba - na primer, heljda ima ortopedski efekat, matičnjak ima snažno sedativno dejstvo, hmelj je takođe odličan...

Lekari su upozorili da hrkanje može da bude  simptom ozbiljnog zdravstvenog stanja i otkrili su šta se u telu dešava kada osoba hrče.

MONDO