Zdravlje

DVE GODINE PATIO OD GIHTA, A ONDA MU JE ZAHVATIO POLNI ORGAN! Muškarcu (40) otklonili deo "ponosa" - ovo su SIMPTOMI

Autor Teodora Boškovski

Jednom muškarcu su morali da ostrane deo polnog organa zbog gihta...

Izvor: Nenad Cavoski/Shutterstock.com

Simptomi bolesti od kojih je patio kralj Henri VIII pojavili su se jednom muškarcu na "neobičnoj lokaciji", tačnije na njegovom polnom organu. Ovaj 40-godišnjak patio je od otoka oko svog intimnog organa dve godine pre nego što je posetio lekara koji su mu dijagnostikovao iznenađujuće stanje - giht.

Dr Mustafa Faruki sa Univerziteta Raš rekao je giht u muškom polnom organu izuzetno redak, te je bilo neminovno hirurško uklanjanja dela njegove muškosti.

Inače, giht je vrsta artritisa koja izaziva iznenadni bol u zglobovima u napadima koji traju do nedelju dana. Može da bude nasledna i češća je kod muškaraca, kao i ljudi koji imaju višak kilograma, piju previše alkohola i jedu puno masne hrane poput mesa. Simptomi uključuju užarenu, otečenu, crvenu kožu preko zgloba - obično na nožnim prstima, ali može da se javi i na stopalima, rukama, zglobovima, laktovima ili kolenima.

Lekari su ovom muškarcu dijagnostikovali giht šest nedelja ranije, kada su mu se kvrge pojavile na drugim delovima tela. Iako je podvrgnut standarnoj metodi lečenja gihta, ipak to nije pomoglo da kvržice na njegovom polnom organu nestanu. Simptomi su doveli do povlačenja košice na njegovom organu, dok mu je vođenje ljubavi bilo bolno. S toga su lekari odlučili da mu operišu polni organ i sve zahvaćene delove okolo, nakon čega se ovaj muškarac uz adekvatnu terapiju oporavio.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)