Zdravlje

3 NAJGORE NAMIRNICE ZA CREVA! JEDNU SRBI NAJVIŠE VOLE DA JEDU: Evo koja podiže HOLESTEROL, dok treća narušava IMUNITET

Autor Teodora Boškovski

Ovo je definitivno najgora hrana za creva!

Izvor: Shutterstock/Dragon Images

Zdrava creva su ključ jakog imuniteta, ali sve više su, zbog ubrzanog načina života, nedovoljne brige i loše ishrane, ona nezdrava. Nadutost i gasovi u stomaku su sve češi problemi kada je reč o stomaku.

Gastroenterolozi objašnjavaju kako bismo svakako određene namirnice morali da izbegavamo jer štete zdravlju naših creva. Iz tog razloga, izdvojili su spisak namirnica koje nikad ne jedu:

Beli hleb

Omiljena namirnica i ujedno neizostavna na srpskoj trpezi jeste beli hleb. Neki ne mogu da zamisle jelo bez njega, te umesto par kriški pojedu i pola vekne hleba. Zbog visokog nivoa šećera koje sadrži, beli hleb nije poželjan kao namirnica koja je dobra za creva.

Crveno meso

Pored svih vitamina i aminokiselina koje sadrži, njegovu upotrebu je potrebno da ograničite. Takođe, crveno meso podiže i holesterol. Problem može da se javi kada ono u kombinaciji sa bakterijama koje se nalaze u crevima nalaze može povećati rizik do ateroskleroze.

Gazirana pića

Ove napitke treba izbegavati po svaku cenu, ne samo zbog creva, već generalno zbog sastava ne donose ništa dobro celokupnom organizmu. Sadrže previše šećera i aditiva u većini slučajeva, zbog čega se ne preporučuju ako želite da se hranite zdravo i izbalansirano.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)