Zdravlje

SAVRŠENI DORUČAK ZA SKIDANJE KILOGRAMA! ŠTA JE BRZA 800 DIJETA? Jedna namirnica je glavna u ishrani, a gubi se do 10 KG

Autor Teodora Boškovski

Od čega se sastoji popularna keto 800 dijeti?

Izvor: Shutterstock/Lolostock

Dobro znamo da je doručak najvažnije jelo u toku dana i da ne bi trebalo da ga preskačemo. Čuveni dr Majkl Mosli osvrnuo se na zdrav doručak koji može da vam pomogne kod gubitka kilograma.

Kako ističe, jaja su glavni sastojak u popularnoj keto 800 dijeti koja je zapravo ekstremniji vid keto ishrane, a čiji je on autor. Podrazumeva unošenje od 800 do 900 kalorija na dan. Pa tako, on za doručak preporučuje jaja sa šparglom.

"Možete da jedete kajganu, kuvana jaja, kako god želite. Ponekad jedem jaja sa šunkom ili malo lososa. Bez tosta, pijem dosta čaja. Ohrabrio bih svakoga ko primenjuje niskokaloričnu dijetu da pije puno tečnsoti zbog dehidratacije", rekao je dr Mosli i zatim objasnio primenu keto 800 dijete.

"Ovo je proces koji se odvija po fazama - prva faza je brz gubitak težine, sa 800 kalorija dnevno. Dijetu radite najmanje dve do tri nedelje, a neki ljudi to rade i do 12 nedelja. Studija na severu Engleske podrazumevala je unošenje 800 kalorija dnevno, do 12 nedelja, a prosečni gubitak težine je bio oko 14 kg. Postojala je još jedna studija koju je uradio Oksford  Univerzitet i ispitanici su izgubili su 10 kg za godinu dana", objasnio je dr Majki Mosli. 

Svakako pre primene svake dijete potrebno je da se posavetuje sa vašim doktotom ili nutricionistom.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)