Partizan je u kasnim večernjim časovima u ponedeljak odlučio da smeni Igora Duljaja. Nakon četiri uzastopna poraza, od čega dva od Crvene zvezde, Upravni odbor Partizana doneo je jednoglasnu odluku da je vreme da "prodrma" ekipu najstarijom srpskom metodom - smenom trenera. 

Iako je Duljaj vodio Partizan i do prvog mesta na tabeli sa kojim je "valjak" otišao na pauzu pred prolećni deo sezone, usledili su problemi u igri koje - veruju u Humskoj - nije mogao sam da reši. Zato je umesto njega stigao Albert Nađ, njegov bivši saigrač i pomoćni trener u stručnom štabu, koji će pokušati da do kraja sezone sačuva makar drugo mesto. Za to će mu biti potreban i Mateus Saldanja, koji se prvi oprostio od Duljaja posle njegove smene.

"Želim da se zahvalim što ste verovali u mene i moram da kažem da ste bili veoma važni za moj lični i profesionalni razvoj. Hvala vam što ste verovali u mene i podržali me da dođem u Partizan i pomogli mi da budem ko sam danas", napisao je Saldanja uz zajedničku fotografiju njih dvojice na Instagramu.

Dodajmo i to da je Igor Duljaj jutros bio u Zemunelu gde se oprostio od svojih igrača, a očekuje se da će u narednih 48 sati potpisati raskid ugovora. Tada će i formalno Albert Nađ preuzeti ekipu.

"Morate da shvatite jednu stvar, mnogo puta smo to ponovili, Partizan je veći od svih nas. Ja sam samo mali deo istorije, šta god da bude - neka bude. Srce mi kaže da ću sutra voditi trening, e sad... Ako su ovi doneli odluku da ne budem, neka je vrate. Ja ne bežim. Znam da se brinu da sam možda izgubio svlačionicu, da igrači ne reaguju na mene, misim da greše, i te kako reaguju i da nije tako, povukao bih se odavno. Znam da igrači reaguju, bio sam uvek iskren sa njima, i kada je loše i kada je dobro, a ako ne bude tako, Partizan će imati navijača više, a to sam ja, gde god da se budem nalazio. Želim da stvarno taj stadion Partizana bude popunjen, da se vrate navijači. Da se sklone oni lanci i katanci, da roditelji sa decom sede, vide poznate igrače iz celog sportskog društva. Onog dana kada budemo jaki kao Sportsko društvo Partizan kao nekada, ponovo ćemo imati jak Partizan", rekao je Duljaj u emisiji uživo tokom koje je smenjen.

BONUS VIDEO:

Duljaj i sudija Milan Ilić Kurir

(MONDO - M.V.)