Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona pobedom nad Bajernom (2:1), a igrači tima iz Minhena imali su pritužbe na suđenje nakon meča u glavnom gradu Španije. Prvi je o tome progovorio Matijs de Liht, kojem je poništen gol u završnici meča, nakon što je linijski sudija doneo brzopletu odluku da podigne zastavicu i signalizira ofsajd pre završetka akcije. Na to je odgovor imao i Karlo Anćeloti!

Deluje da je pomoćnik Simona Marčinjaka stvarno pogrešio u finišu utakmice, ali to nije sprečilo Anćelotija da se suprotstav irivalu. Nakon komentara iz tabora Bajerna da su oštećeni, iskusni italijanski trener pomenuo je da je tokom meča doneta i kontroverzna odluka na štetu njegovog tima. Real je postigao gol za izjednačenje, ali je Poljak nakon gledanja VAR snimka zaključio da je Naćo napravio faul u napadu, rukama po licu Kimiha koji je teatralno pao na zemlju.

"Oni se žale zbog toga, a mi ćemo se žaliti zbog Naćovog poništenog gola. Kimih je simulirao", izjavio je trener Real Madrida. Snimak pokazuje da je bilo kontakta u kaznenom prostoru, ali i da je nemački reprezentativac pao kao pokošen iako nije dobio toliko jak udarac u predelu lica.

Jasno je da žalbe iz Minhena i Madrida neće nikako uticati na rezultat meča sa stadiona "Santijago Bernabeu". U finalu Lige šampiona, 1. juna na Vembliju, gledaćemo kako Real Madrid pokušava da 15. put postane prvak Evrope, dok će na drugoj strani terena biti Borusija iz Dortmunda. Tim nemačko-hrvatskog stručnjaka Edina Terzića imaće priliku da "osveti" Bajern.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Navijači RB Lajpciga MONDO/Dušan Ninković