Fudbaleri Real Madrida savladali su Bajern iz Minhena (2:1) u revanš meču polufinala Lige šampiona i plasirali se u finale prestižnog takmičenja, a praktično u isto vreme košarkaši Barselone su na svom terenu izgubili od Olimpijakosa (63:59) u majstorici četvrtfinala Evrolige. Jasno, nije to bila noć po želji navijača najvećeg katalonskog tima, što pokazuje i jedan hit snimak iz hale.

Na nešto manje od dva minuta meča u Barseloni, grčki tim je imao ogromnih osam poena prednost i polako se približavao Fajnal-foru Evrolige. Za to vreme su navijači na tribinama pokušavali da saznaju da li će im uteha biti Bajernova pobeda u Madrida... Bili su na dobrom putu, ali je Hoselu rešio drugačije. Kamere su u hali uhvatile reakciju navijača koji je video da Realov napadač nije u ofsajdu i da će gol za konačnih 2:1 biti priznat. Ne treba ni isticati koliko je razočaran bio:

U roku od samo nekoliko minuta ovaj navijač Barselone doživeo je dva izuzetno teška poraza! Košarkaška sekcija njegovog voljenog kluba nije uspela da se plasira na Završni turnir Evrolige - podsećamo da će Real Madrid igrati tamo - dok je najveći rival pravljenjem velikog preokreta stigao do brobe za trofej u Ligi šampiona.

Ukoliko 1. juna na Vembliju savlada Borusiju Dortmund madridski tim će imati čak 15 titula namenjenih šampionu Evrope. Prate ih Milan sa sedam, odnosno Liverpul i Bajern sa po šest, ali ti timovi su veoma daleko od najtrofejnijeg španskog kluba. Da bi se iko približio Real Madridu, narednih godina bismo morali da vidimo nezapamćenu dominaciju u evropskom fudbalu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

povreda Aleks Abrines na Barselona - Real Madrid Arena Sport