Slušaj vest

Nova sezona Superlige tek je počela, a već imamo kontroverze oko suđenja! Zbog deljenja pravde Nikole Radakovića na meču Mladosti iz Lučana i OFK Beograda odmah nakon utakmice reagovao je trener Dejan Joksimović. U prvoj izjavi za medije nakon meča odigranog u Užicu Joksimović je istakao da ne zna kako će izgledati srpasko prvenstvo ako se već u prvom kolu dešavaju ovakve stvari!

Po njegovim rečima, fudbaler dušan Cvetinović ispričao mu je da je prvi došao do lopte i čisto intervenisao, pre nego što je arbitar Radaković odlučio da pokaže na penal, a iskusnog štopera pošalje na tuširanje nekoliko minuta pre kraja utakmice. Ispostavilo se kasnije da je tih nekoliko minuta bilo dovoljno OFK Beogradu za potpuni preokret.

"Videli ste i sami, potrošili smo dosta energije da bismo bili konkurentni tokom cele utakmice. Dosta je bilo izjednačeno, mi smo poveli, ali meni se činilo da smo kontrolisali utakmicu do tih zadnjih sedam minuta. Ja stvarno ne znam šta se desilo, meni je igrač rekao da je sklonio loptu, a da je protivnički igrač njega udario u list i da je sudija dosudio penal, dao mu je drugi žuti karton i nažalost nismo uspeli da se odbranimo do kraja", rekao je Dejan Joksimović, nekadašnji trener kragujevačkog i niškog Radničkog.

Novi šef struke Mladosti iz Lučana nije se tu zaustavio, imao je još komentara na račun glavnog arbitra meča koji je odigran na stadionu "Radomir Antić" u Užicu. "Ne znam kako će ovo u nastavku da funkcioniše, ako već u prvom kolu imamo tih odluka koje su dosta problematične. Ne samo taj penal, tokom cele utakmice ih je bilo, kriterijum nije isti, delovalo je da je bilo dosta tendenciozno suđenje na stranu našeg protivnika. Sledeća utakmica je protiv Zvezde na Marakani, pa ćemo videti", istakao je Joksimović.

Podsećamo, Mladost iz Lučana vodila je na "domaćem" terenu golom Dušana Cvetinovića iz 59. minuta, ali je defanzivac postao i tragičar ovog meča. Nakon njegovog prekršaja u 85. minutu sudija Nikola Radaković pokazao je na belu tačku, odakle je precizan bio Aleksandar Kahvić. Lučanci su ostali sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Cvetinovića, a bez jednog igrača u polju nisu uspeli da se odbrane, pa je Kahvić u trećem minutu nadoknade postavio konačnih 2:1 u korist OFK Beograda. Pogledajte detalje sa meča:

(MONDO/D. N.)

BONSU VIDEO:

YouTube/@PrvaligaSrbijeOfficial Ofk Beograd Saša Marković