Slušaj vest

Borac iz Banjaluke izgubio je na gostovanju PAOK-u u Solunu 3:2, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se vraća kući sa ostavljenim odličnim utiskom na stadionu "Tumba". Dva puta je tim Mladena Žižovića uspeo da izjednači protiv favorita i da sa rezultatom 2:2 ode na poluvreme, zahvaljujući golovima Sebastijana Herere iz penala i Envera Kulašina na sjajnu asistenciju mladog Davida Vukovića (20). Konačan rezultat domaći su postavili u 51. minuta, udarcem Nigerijca Vilijama Trost-Ekonga (30) posle još jednog kobnog prekida za, minimalnu prednost PAOK-a pred revanš na gradskom stadionu u Banjaluci za nedelju dana.

Pobednik ovog dvomeča igraće u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Malmea iz Švedske ili Ki Klaksvika sa Farskih Ostrva, a poraženi će protiv poraženog iz tog dvomeča u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Borac je u uvodnom kolu kvalifikacija eliminisao šampiona Albanije. Banjalučani su tada na penale izbacili Egnatiju u Elbasanu i tako napravili veliki korak ka istorijskoj evropskoj jeseni, izborivši sebi bar još pet mečeva u Evropi nakon večerašnjeg gostovanja PAOK-u.