Slušaj vest

Srpski košarkaši slavili su zasluženo prethodnih dana bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Parizu, a snimci sa njihovih druženja preplavili su društvene mreže. Nažalost, brojni mediji u regionu pisali su i na negativan način o srpskim košarkašima, zamerajući im izbor pesama koje su bile na repertoaru.

Između ostalog, hrvatski portal "Index" objavio je ružan naslov "Pijani Jokić u euforiji pevao četničku pesmu posvećenu Hrvatskoj i Oluji", na šta su se naslonile njihove kolege iz "Večernjeg lista": "Pijani Srbi nakon zabave nisu mogli stajati na nogama prilikom dodele olimpijske medalje". Usled takvog formulisanja, čitaoci hrvatskih portala osuli su drvlje i kamenje po srpskim košarkašima i nisu imali nikakvu meru.

Možemo da razumemo da im se ne dopada njihov muzički ukus, premda je to samo njihov izbor jer je i medalja njihova, ali neki su preterali i poželeli su najgore stvari našim sportistima.

X/архиватор Nikola Jokić

"Hvala alkoholu koji pomaže otkriti kako je većina Srba, za koje se misli da su nekakve vredne osobe, u stvari ljudske mizerije i četnici u duši", Eto pa vi navijajte za njih 'jer je to samo sport'...To su bolesnici, opsednuti hrvatskim teritorijama", "Jokić ko svi Srbi, čim popije izlazi četnik iz njega! I onda naše domaće izdajice, naravno smrdljivi levičari, bodre gamad protiv Amera...", "Ma, svi su isti. Sami vi veličajte njihove sportiste: Jokića, Đokovića itd. Sve isto", samo su neki od komentara koji su objavljeni na portalu "Indeks", dok ostale nećemo prenositi jer su još uvredljiviji.

Kurir/Dado Đilas Košarkaši Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024

Podsetimo, nakon što su proslavili u Parizu, srpski košarkaši doputovali su u Beograd gde su imali spektakularan doček na balkonu Skupštine grada. Više desetina hiljada navijača došlo je da ih pozdravi, a zajedno su otpevali i nekoliko pesama koje, nadamo se, neće opet izazvati ovako gnusne komentare.

MONDO/Uroš Arsić Doček košarkaša na balkonu

Srpski olimpijci potom su produžili u jedan beogradski restoran gde je organizovana žurka, na kojoj su se posebno dobro proveli Novak Đoković i Bogdan Bogdanović:

Kurir/Nemanja Nikolić, kurir/ nemanja nikolić Natalija Jokić

BONUS VIDEO:

Instagram/milicatodorovicofficial Bogdan Bogdanović i Milica Todorović