Slušaj vest

Dinamo Kijev eliminisao je i Glazgov Rendžers u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukrajinski viceprvak je trijumfom 2:0 u Škotskoj došao u predvorje najjačeg takmičenja, jer ga u plej-ofu očekuje dvomeč protiv Red Bul Salcburga u naredne dve nedelje. Ako eliminiše i austrijskog predstavnika, tim Aleksandra Šovkovskog biće drugi ukrajinski predstavnik, zato što se Šahtjor direktno kvalifikovao kada je Real Madrid osvojio titulu prvaka Evrope i uz to izborio plasman kroz domaću ligu.

Ukrajinci su izborili trijumf golovima u završnici, kada su vezisti Oleksandr Pihaljonok i Nazar Voljošin šokirali Hamnden park i 39.000 gledalaca na njemu. Tim iz Kijeva, sa trenutnim prebivalištem u Lublinu zbog rata u Ukrajini, igraće dvomeč odluke za ulazak u reformisanu Ligu šampiona 20. i 27. avgusta, a prva utakmica biće odigrana u Poljskoj.

Podsetimo, Dinamo je ušao u kvalifikacije za Ligu šampiona dominantnim pobedama u dvomeču protiv Partizana - 6:2 u Poljskoj i 3:0 u Humskoj i bio je to uvod u još jedan odličan dvomeč drugog ukrajinskog predstavnika u najjačem takmičenju.

MN Press MN Press