Slušaj vest

Tužne vesti dolaze iz Beograda gde je preminuo nekadašnji odbojkaš i odbojkaški trener Slavoljub Marković Nino. On je preminuo 15 dana pre 79. rođendana, a najpoznatiji je po angažmanu u Odbojkaškom klubu Partizan.  Igračku karijeru je poćeo u Mladosti iz Zemuna sredinom sedamdesetih, gde je ostavio dubok trag, a tu je krenuo da se bavi trenerskim poslom. Nakon što je bio kapiten Mladosti postao je ubrzo i najmlađi odbojkaški trener u Jugoslaviji. 

Početkom osamdesetih nakon uspeha sa Zemuncima preuzima OK IMT sa kojim je ušao u viši rang, a zatim je nekoliko sezona uspešno vodio Obilić. U Partizan stiže 1985. godine gde je vodio pionire, kadete, pa na kraju i prvi tim. Osvojio je sa crno-belima Kup Jugoslavije 1989. godine, zati i prvenstvo, a u Kupu CEV je bio drugi. Vodio je i Dinamo iz Pančeva, a u penziju je otišao tek 2019. godine. 

Najbolji je bio u prepoznavanju talenata, pa je tako šansu na velikoj sceni dao velikom broju kasnijih asova kao što su Željko Tanasković, Dragan Kobiljski, Vladimir Kocić, Igor Kolaković, Aleksandar Babić, Mihajlo Milutinović, Rade Đermanović Bojan Milić i Mirko Čulić. Sahrana će biti održana u petak 16. avgusta u najužem krugu porodice.

(MONDO, N.L.)