Slušaj vest

Vanja Drkušić i zvanično je novi fudbaler Crvene zvezde, došao je na pozajmicu iz Zenita. Izabrao je broj 33 i biće jedan od "kapitalaca" Vladana Milojevića u borbi za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Čeka ih dvomeč sa Bode/Glimtom i prvo put u Norvešku, a tamo će se naći i defanzivac kog su dugo čekali.

Ne krije zadovoljstvo zbog dolaska. "Potpisom za Zvezdu sam ostvario dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom Slovenije gde smo napravili odličan uspeh na Evropskom prvenstvu. Zatim potpis sa Zenitom i Bogu hvala pustili su me da dođem u Zvezdu. Jedva čekam da obučem dres Zvezde, da istrčim pred punu Marakanu i da pomognem klubu da uđe u Ligu šampiona. Pratio sam klub, verujem da ću se brzo adaptirati, jer dosta igrača već znam, najviše Elšnika iz reprezentacije. Dečački san je ostvaren, jedva čekam da izađem na teren", poručio je Elšnik.

Sportski direktor Mitar Mrkela ima samo reči hvale na račun novog pojačanja. "Zvezda je želela Vanju, on je želeo Zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju, bio je jedan od najboljih u ekipi Slovenije na Evropskom prvenstvu i sa njim će naša odbrana da bude jača. U Zvezdi mogu da igraju samo oni koji su spremni da odgovore svim zahtevima i težini dresa. Traže se igrači koji prave razliku i Drkušić je jedan od njih. Od prvih razgovora je potencirao koliko voli Zvezdu i koliko želi da dođe i to je važno, jer je ovo klub sa mnogo emocija. Vanja to prepoznaje, preneće na teren i doprineće tome da Zvezda bude jača", zaključio je Mrkela.

ANNA SZILAGYI/EPA Vanja Drkušić

 BONUS VIDEO:

Kurir Crvena zvezda, pehar, delije