Slušaj vest

Crvena zvezda želi da se nađe u grupnoj fazi Lige šampiona. Da bi u tome uspela moraće da pobedi norveški Bode/Glimt u dvomeču. Prvi duel ovih timova igra se na "Aspmira stadionu" u Bodeu. U pitanju je stadion čiji kapacitet iznosi 7.354 mesta i na kom su prošle godine osvojili titulu prvaka.

Srpski tim odradio je i trening na stadionu kluba koji je osnovan 19. septembra 1916. godine. Inače, Bode/Glimt je u evropskim takmičenjima debitovao u sezoni 2021/22 kada je učestvovao u Ligi konferencija. Stadion Bode Glimta izuzetno je sređen i ušuškano, deluje da je na tribinama sve na svom mestu, ali se ipak ne možemo oteti utisku da je čudo kako ispunjava kriterijume UEFA. Tribine iza golova imaju tek nekoliko redova sedećih mesta, a u ćošku jedne od njih odvojeno je 400 mesta za navijače Zvezde.

Ovako je izgledao trening Crvene zvezde na tom stadionu:

dušan ninković/mondo Crvena zvezda trening, stadion Bode Glimt

Po kompletnom utisku koji ostavlja Aspmira stadion ne može da se poredi sa novoizgrađenim stadionima u Srbiji. Stadion Lagator u Loznici na kojem su Zvezda i Vojvodina igrali finale Kupa Srbije izgleda daleko lepše.

Sa druge strane, postoji i detalj koji ide na ruku Norvežanima, odnosno u korist njihovog stadiona. Reč je o veštačkoj podlozi za koju važi da je najbrža u Evropi, a dodatno se ubrza ako je na teren padala kiša, što je u ponedeljak tokom dana nekoliko puta bio slučaj. O terenu je govorio i Vladan Milojević, a na početku Zvezdinog treninga zagonetno su ga gledali generalni direktor Zvezdan Terzić i tehnički direktor Marko Marin. U utorak uveče u njega istim intenzitetom gledaće armija Zvezdinih navijača, ali i svi na stadionu - domaći jer će od njega očekivati da "sam" pobedi crveno-bele, a gosti jer će osim Bode Glimta igrati i protiv njega.

MONDO/Dušan Ninković Zagrevanje fudbalera Zvezde

Pogledajte i kako izgleda taj stadion:

MONDO/Dušan Ninković Stadion Bode Glimt

BONUS VIDEO:

Kurir/Aleksandar Radonjić Fudbaleri Zvezde pred put u Norvešku