Slušaj vest

Crvena zvezda izgubila je u Norveškoj od Bode Glimta 2:1, a gol Ognjena Mimovića 15 minuta pre kraja dao joj je nadu u prolaz u Ligu šampiona. Ušao je u 55. minutu, kada je situacija bila jako teška po Beograđane i kada su domaći potpuno dominirali, ali su izmene Vladana Milojevića (Mimović, Milson i Duarte) promenile sliku na terenu.

"Igramo prortiv ekipe koja želi prostor pozadi, tranziciju, trku. Jako dobro igraju na ovoj podlozi, videli ste kakva je, nije jednostavno kontrolisati loptu, fascinantno je gledajući uživo. Imaju sistem i želeli smo da im spustimo prostore i ne dozvolimo im njihovu igru. To smo donekle i uradili, ali kada imate takav pritisak morate da budete hrabriji sa loptom u nogama. Ipak, nije to lako pod visokim pritiskom. Nismo se snašli, pričali smo da bi trebalo igrati slobodno po cenu da se pogreši. Posle je dosta dobro funkcionisalo, videli ste Milsona, dosta problema im je pravio, ušli smo u trku sa njima", rekao je Milojević za TV Arena sport.

Koje su izvučene pouke iz poslednjih 20 minuta? "Rezultat kao rezultat je mnogo bolji kada je 1:2 nego da je ostalo 0:2. Bode ima svoj način igre i isto će igrati u Beogradu. Mislim da će biti otvorena utakmica, prsa u prsa, igramo pred svojim navijačima, daćemo sve od sebe. Svojim igračima čestitam jer su dali sve od sebe, to je jako bitno. Rekao sam već da rastemo. Rekao sam već da nije Bode nepoznanica, već da smo mi. Imamo osam dana da prenoćimo, da damo sve od sebe i da se borimo pred svojim navijačima, pa šta Bog da"

Bonus video: Navijači Zvezde u Bodeu

MONDO/Dušan Ninković Navijači Crvene Zvezde u Norveškoj