Slušaj vest

Aleksandar Stanojoević emotivno je govorio na konferenciji za novinare posle Partizanovog poraza protiv Genta, posebno kada je bio upitan za jednu šansu crno-belih. U dijalogu sa svojim igračem, Stanojević je insistirao na tome da je trebalo da bude na pravom mestu da odbijenu loptu pošalje u gol za izjednačenje. Pred novinarima je objasnio zašto je tako reagovao u toku meča.

"Igrač mi kaže 'bio sam tamo', ili 'bio sam ovamo'... Mogu i ja da kažem da nisam bio na terenu, već gore... U prošlom mandatu sećate se dobro da smo imali veliki faktor, navijače, mnogo bitan faktor. Tada smo dali gol Sočiju u 90. minutu, pucalo je sa svih strana, uterali smo loptu u gol. Santa Klara isto... Morate to da imate, nije dovoljno da igraš dobro ako hoćeš da budeš deo Evrope i elite. Moraš da uneseš tu loptu. Napravi faul, uđi u golmana, mora neko da bude tu i da pojede tu loptu. Fali nam ta vrsta karaktera. Pobednik i šampion ne možeš da budeš ako nisi tu, na pravom mestu. Ne, moraš da si tu! To te čini pobednikom i šampionom, da si uvek tu. To nam je falilo, ali da ne bude da kritikujem na sve... Da ne grešim dušu, ali to nam je falilo", kazao je Stanojević.

Prema njegovom mišljenju, Partizan nije zaslužio da izgubi. "Izgubili smo meč u kojem mislim da nismo zaslužili da izgubimo prema svemu viđenom. Otvorili smo meč dobrim šansama, nismo uspeli da rešimo par dobrih situacija, uvek nam je falilo nešto da postignemo gol, malo karaktera u završnoj trećini, da budemo konkretni... Mislim da su momci dali maksimum, što je i normalno i ne bi trebalo potencirati, ali mislim da su dobro generalno igrali. Utakmicu sa dobrim protivnikom izneli su na dobar način".

Da li pomaže ili odlaže činjenica da se odlažu utakmice domaćeg prvenstva? "Protivnik sam toga i izvinjavam se klubovima kojima smo odložili, jer to nije korektno prema njima, oni se nisu spremali da igraju ritam sreda-subota, a onda njih ubacujete u taj ritam. Imali smo realan problem posle veštačke trave u Luganu, stvarno smo imali šest-sedam povređenih igrača. Izvinjavam se Radničkom. Nisam bio za to, klub je rekao da je interes kluba i srpskog fudbala iznad toga, da ne možemo da rizikujemo i stvarno se izvinjavam. Stavljamo te ljude u nezgodnu situaciju, da moraju da igraju u tom ritmu za koji nemaju kadar, a mi imamo. Stvarno imamo pritisak da igramo Evropu iz hiljadu razloga i zato smo se zajedno dogovorili".

"Naši evropski porazi? Ne razmišljam tako"

MN Press Partizan Gent

Partizan bi mogao da bude prvi tim koji bi ove sezone ispao u sva tri evropska dvomeča, u tri različita takmičenja. "Uvek pravimo nešto... Ne razmišljam o tome. Imali smo izuzetno teške protivnike, ovo su ozbiljni protivnici, nismo igrali protiv nekog iz Andore. Ovo su timovi iz jakih liga prema mojoj proceni, jačih od naše. Nisu naivni protivnici i ne gledam na takav način. Prošli put smo prošli boljeg protivnika, pa nismo to apostrofirali. Moraš da imaš i sreće u žrebu i ne razmišljam na taj način"

Da li Partizan ima snage za eventualne produžetke u Belgiji? "Nadamo se, u Luganu nismo odustali. U Gentu će biti teže. Mi nekad stvorimo situaciju da to nije ništa posebno, ali moramo. Ako smo sada stvorili neke šanse, onda moramo to i tamo da uradimo, nemamo drugo. Verujem i videli smo danas da možemo da uradimo nešto".

Šta se događa sa Saldanjom?

Aleksandar Stanojević konferencija za novinare posle Genta
MN Press 

Šta je sa Mateušom Saldanjom, koji je u svojoj potencijalno poslednjoj utakmici u Humskoj bio zamenjen zbog povrede. "Za razliku od Lugana, kad je bio totalno bezopasan, danas je bio opasan. Kada je napadač u šansi ja sam zadovoljan i to je za mene dobra stvar. Sada mogu da kažem da sam zadovoljan kako je igrao.