Slušaj vest

Partizan je prethodne večeri poražen protiv Genta u Beogradu (1:0), a TSC je izgubio na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva (3:0), čime je nastavljen "crni niz" srpskog fudbala u Evropi. U poslednjih 40 evropskih utakmica, srpski klubovi doživeli su čak 35 poraza dok imaju još samo dve pobede i tri remije i o ovom istorijskom neuspehu priča se i u komšijskoj Hrvatskoj.

Njihovi mediji i te kako su zainteresovani za debakl srpskog fudbala, pa se tako posle poraza Partizana i TSC-a sve to pratilo i na "Indexu" koji je tekst o toj temi naslovio: "Debakl srpskih klubova u Europi je sve veći. Izgubili su 35 od zadnjih 40 utakmica". Tu se napominje da je pored njih, ove nedelje i Zvezda izgubila od Bode Glimta, uz podsećanje da su ranije ove sezone ispali i Radnički protiv crnogorskog Mornara i Vojvodina.

"Na taj način HNL je na lestvici koeficijenta preskočio srpsku ligu na 20. mestu", dodaje se u tekstu i podseća da su "srpski klubovi među najgorima u Evropi već neko vreme" i razlog nalaze u tome što je našem takmičenju prethodno prebrzo došao rast koeficijenta.

MN Press Partizan Gent

"Neverovatno zvuči podatak da srpski klubovi u zadnjih 40 utakmica imaju čak 35 poraza, dve pobjede i tri remija. Partizan i Radnički su jedini koji su u tom periodu uspeli da pobede nekog, a Partizan je jedini tamošnji klub koji je u zadnje dve sezone ostvario evropski prolaz - lani protiv azerbejdžanskog Sabaha na penale", dodaje se u tekstu u kome se s pravom kritikuju rezultati naših klubova.

Sličan ton ima i "Večernji list" koji je tekst o porazima Zvezde, Partizana i TSC-a naslovio: "Evropska katastrofa srpskih klubova! Upisali 35 poraza u 40 utakmica". U tekstu podsećaju na pomenute činjenice i zaključuju da "takav rasplet nije loš za hrvatsku fudbalsku ligu koja je na lestvici koeficijenata preskočila srpsku ligu na 20. mestu".

Šansu za iskupljenje srpski klubovi će imati naredne nedelje, kada će prvo Crvena zvezda u sredu na stadionu "Rajko Mitić" pokušati da dođe do grupne faze Lige šampiona preokretom protiv Bode Glimta. U četvrtak će TSC na svom stadionu imati ubedljivo najteži zadatak, da "preokrene" 3:0 protiv Makabija s tim da već ima obezbeđenu Konferencijsku ligu, dok Partizan ako hoće tamo - mora da bude bolji do Genta u gostima.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Stadion Bode Glimt