Slušaj vest

Partizan je pronašao rešenje za polsednju liniju tima, nakon što je kapitena Svetozara Markovića prodao u Viktoriju iz Plzenja! Crno-beli imaju nameru da tim Aleksandra Stanojevića pojačaju svojim bivšim štoperom, mladim i talentovanim Mihajlom Ilićem (21) kojeg su nedavno prodali Bolonji u transferu teškom 5,5 miliona evra - prenosi Telegraf.

Defanzivac bi popunio upražnjeno mesto na štoperskoj poziciji i tako rešio jedan važan problem u timu Aleksandra Stanojevića, ali to nije sve. Talentovani fudbaler rođen je 2003. godine i računao bi se kao bonus u Superligi Srbije, što bi za Partizan bio drugi benefit ukoliko bi se ovaj posao uspešno priveo kraju. Naravno, reč je o pozajmici jer Partizan u ovom trenutku ne može da razmišlja o otkupu igrača koji je višegodišnjim ugovorom vezan za učesnika Lige šampiona i jedan od najboljih italijanskih timova prethodne sezone.

Podsećamo, Partizan je Mihajla Ilića u januaru 2024. godine prodao Bolonji za 5,5 miliona evra, ali štoper nije dobio pravu šansu ni u finišu prethodne ni na početku nove sezone. Još nije upisao ni debitantski nastup za prvi tim Bolonje, a 21 put sedeo je na klupi za rezerve u prvenstenim mečevima italijanskog tima.

Povratak u Humsku svakako bi bio važan korak u karijeri Mihajla Ilića koji bi u Partizanu praktično imao zagarantovano mesto u startnoj postavi. Trenutno za štoperske pozicije u timu Aleksandra Stanojevića konkurišu samo Nihad Mujakić i Aleksandar Filipović, kao i dvojica igrača koje češće koristi na desnom boku - Natan de Medina i Vukašin Đurđević

(Telegraf/MONDO/D. N.)

Bonus video:

Arena Sport Haos na meču IMT - Partizan