Slušaj vest

Crvena zvezda pravi promene u igračkom kadru u samom finišu prelaznog roka - za 8.000.000 evra prodat je In Bom Hvang koji karijeru nastavlja u Fejnordu, a srpskom šampionu neophodna je zamena. Kako je MONDO ekskluzivno saznao, prva opcija bio je Suelio Meite koji je višak u timu Benfike, Zvezdinog prvog rivala u novom izdanju Lige šampiona.

I izgleda da će upravo on biti pojačanje u veznom redu crveno-belih. Kako prenose mediji iz Portugala, Crvena zvezda je dogovorila sve uslove saradnje sa fudbalerom koji je svojevremeno igrao za mlađe kategorije Francuske i predstavljao budućnost jedne od najboljih evropskih reprezentacija. Nešto je krenulo lošim putem pa Meite nije napravio očekivanu karijeru, ali je ipak nosio dres veliki timova poput Milana, Benfike, Torina...

Portugalski mediji otkrivaju da je Suelio Meite pristao na Zvezdinu ponudu da se preseli u Beograd i bude važan deo tima koji igra Ligu šampiona. Da bi se to i dogodilo ostao je samo drugi deo pregovora - Benfika, koja ne računa na Meitea, treba da pronađe najbolji model za rastanak sa veznim fudbalerom. U ovom trenutku Portugalci nemaju mogućnost da ucenjuju Zvezdu jer je u brojnim evropskim zemljama prelazni rok završen, pa se očekuje da dva tima pronađu zajednički jezik.

MN Press Potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Za sada nije definisano kakav je model Zvezda spremna da ponudi Portugalcima - odnosno da li će biti reč o pozajmici, pozajmici sa obaveznim otkupom ili će centralni vezni fudbaler odmah biti kupljen. Informacije od pre nekoliko meseci govore da je PAOK imao mogućnost da za dva miliona evra kupi Suelija, ali da to nije želeo da uradi nakon godinu dana pozajmice tokom koje je Meite odigrao 14 mečeva u svim takmičemjima.

Dva miliona ne bi bili preveliko ulaganje za Crvenu zvezdu, koja će do kraja prelaznog roka pored centralnog veznog igrača pokušati da angažuje još jedno krilo. Za sada se priča da bi to mogao da bude Silas iz Štutgarta, koji je u Nemačkoj potpuno pao u drugi plan. Rezervna opcija su novi pregovori sa Nemanjom Radonjićem, koji ne računa na Torino isto kao što Torino ne računa na njega.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Zagrevanje fudbalera Zvezde