Slušaj vest

Užasne vesti dolaze nam iz Afrike, gde je poznata atletičarka Rebeka Čeptegi primljena u bolnicu na odeljenje intenzivne nege sa opekotinama na 75 odsto tela. Olimpijka koja je trčala maraton za Ugandu na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu trenutno se nalazi u bolnici u Keniji. 

Njen dečko joj je naneo jezive povrede pošto ju je polio benzinom i zapalio, a 33-godišnja atletičarka je i dalje u životnoj opasnosti. Dikson Endijema Maragač koji joj je naneo povrede je i sam završio u bolnici, takođe zbog opekotina, a inače je bio verenik poznatoj atletičarki.

Prema navodima lokalnih medija svađa je izbila oko poseda, a Dikson je sačekao da Rebeka ode u crkvu, ušunjao joj se u kuću i zatim je napao. Benzinom je polio prvu kuću, potom nju i sve zapalio. Srećom komšije su reagovale, pozvale policiju i sada se lekari bore za život Rebeke Čeptegi. Nesreća se desila i gradu Kinjor, a očekuje se da se napadač što pre prebaci u pritvor i da se otvori istraga protiv njega, a kasnije podigne i optužnica. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Numoto i King atletika