Slušaj vest

Pre nego što je poslala konačan spisak igrača na koje računa za Ligu šampiona, Crvena zvezda je angažovala tri velika pojačanja! U poslednjem danu u kojem je to bilo moguće crveno-beli su potpisali ugovore sa Radetom Krunićem, Nemanjom Radonjićem i Silasom, reprezentativcem DR Konga koji stiže na jednogodišnju pozajmicu iz Štutgarta.

On bi trebalo da bude i najveće pojačanje za tim Vladana Milojevića ovog leta, ali... Iako je krilni napadač bio jedan od najbržih igrača Bundeslige, u kojoj je dominirao i trkom i svojim fizičkim predispozicijama, u Zvezdi će tek morati da dokazuje da je najbrži. "Zver" iz DR Konga imaće zadatak da nadmaši upravo Nemanju Radonjića koji je svojevremeno trčao poput Bolta!

Pre nešto više od tri godine, dok je nosio dres Olimpika iz Marseja, Nemanja Radonjić je sa loptom u nogama pretrčao 40 metara i postigao gol. Francuzi su u tom trenutku izračunali da je "NR7" trčao čak 37 kilometara na čas, dok je prosečna brzina atletičara iz Jamajke u njegovim najboljim danima bila 37,58 kilometara na čas.

Primera radi, Silas je u toku prethodne sezone na mečevima Bundeslige razvijao brzinu veću od 36 kilometara na sat, što pokazuje da i dalje spada među najbrže fudbalere u najjačim evropskim ligama. Kada se desi da Silas zaigra na desnom, a nemanja Radonjić na levom boku, Vladan Milojević će imati opasne "zveri" na bokovima svog tima - igrače koje će bekovi u Superligi i Ligi šampiona jako teško zaustavljati.

Bonus video:

Kurir Slavlje Zvezde posle plasmana u LŠ