Slušaj vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević već nedeljama najavljuje odlaske iz kluba i smanjenje igračkog kadra, a konkretan potez povučen je u slučaju krilnog napadača Alekse Jankovića (24). Brzonogi fudbaler koji kod Stanojevića nije uspeo da se izbori za šansu i jedan je od onih koji su od prvog dana bili u drugom planu novi je igrač Radničkog iz Kragujevca.

Janković će u srcu Šumadije nastaviti karijeru samo šest meseci nakon što je sa Banovog stigao na Topčidersko brdo. Janković je zajedno sa Bojanom Kovačevićem prešao iz Čukaričkog u Partizan, ali su pola godine kasnije obojica van kluba - štoper na pozajmici u Španiji, a krilni napadač u Kragujevcu gde će nastaviti karijeru bez obaveza prema timu iz Humske jer je transfer napravio kao slobodan igrač.

Tokom prethodnih šest meseci Aleksa Janković je odigrao 10 mečeva, uz jedan gol i jednu asistenciju za prvi tim Partizana. Svojevremeno je bio i omladinac crno-belih, ali je put do seniorskog tima išao obilaznicom - preko Teleoptika, Voždovca i Čukaričkog.

Ipak, ni drugi mandat u klubu nije potrajao. Kod Igora Duljaja i Alberta Nađa uspevao je da se izbori za ulogu, ali mu Aleksandar Stanojević nije ukazao poverenje pa je rastanak sasvim očekivan. Sada će kod Feđe Dudića u Radničkom imati priliku da oživi karijeru, postane standardan prvotimac i pomogne Kragujevčanima koji opet imaju visoke ambicije u srpskom fudbalu.

Bonus video:

Arena Sport Haos na meču IMT - Partizan