Slušaj vest

Granit Džaka sve po starom, opet je napravio skandal i zbog toga možda neće igrati protiv Srbije! Vezni fudbaler reprezentacije Švajcarske zaradio je crveni karton na meču sa Danskom. Danci su na svom terenu dobili Švajcarsku 2:0 golovima Dorgua i Hejbjerga, a mogla je pobeda biti i veća s obzirom na to da je od 52. minutu Švajcarska bila sa igračem manje. Štoper Niko Elvedi je zbog divljačkog starta dobio direktan crveni karton, a onda je Granit Džaka isključen. Prvo je dobio jedan žuti karton u 83. minutu, a onda je startovao na rivala i dobio crveni četiri minuta kasnije. 

Start je bio jako grub i sada čekamo da vidimo odluku UEFA. Jedan meč će sigurno morati da izdrži suspenziju, ali možda to neće biti sve. Ako UEFA odluči da mu suspenziju produži to bi za njega moglo da znači da neće igrati protiv Srbije. Švajcarska nam gostuje 12. oktobra u Leskovcu, a kako sada stvari stoje teško da će se tu pojaviti Džaka. 

Poznato je da su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka redovno u međusobnim duelima provocirali naše fudbalere, a sada Švajcarska možda ostane bez obojice za meč u Leskovcu. Džaka je kapiten tima aloi je ušao u sukob sa celom selekcijom Danske posle crvenog kartona. Zamalo da dođe i do tuče, ali na kraju je nekako isteran sa terena i vrlo verovatno mu sledi duža suspenzija.

Što se tiče drugih Albanskih igrača, samo je uran Bislimi pozvan za ove mečeve reprezentacije Švajcarske, dok su Albian Hajdari,Đerdan Šaćiri, Ardon Jašari i Andi Zećiri ostali bez poziva. Pogledajte haos koji je na meču izazvao Granit Džaka: 

EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen, EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER Granit Džaka

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport Džaka i Milenković