Slušaj vest

Izabranici Janisa Sferopulosa u četvrtak su u Beogradu slavili u prijateljskom susretu sa ekipom iz Izraela. Rezultat na kraju meča iznosio je 82:74 (26:17,24:18, 16:20 i 16:19), a ovo je bila treća utakmica KK Crvena zvezda Meridianbet u fazi zagrevanja za ligaški deo sezone. Aktuelni šampion ABA lige rutinski je savladao protivnika, tokom čitavog meča domaćin je imao kontrolu, a u nekoliko navrata i kapital od 15 poena prednosti.

Grk je uglavnom ravnomerno raposredio minutažu, ali nije mogao da računa na Uroša Plavšića, dok mladi Andrej Kostić nije ulazio na teren. Deluje da je Miler Mekintajer pravi izbor crveno-belih - bivši igrač Partizana poneo je titulu najefikasnijeg u domaćem timu, meč je završio sa 12 poena, četiri skoka i dve asistencije. Pratili su ga Luka Mitrović sa 11 poena i sedam skokova, Džoel Bolomboj sa 11 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je 11 ubacio i Nikola Kalinić, uz pet skokova. Dvocifren je sa 10 poena bio i Dejan Davidovac, dok je Miloš Teodosić imao devet, uz četiri asistencije. U protivničkoj ekipi istakao se Džonatan Motli sa 25 poena i devet uhvaćenih lopti, a dvocifreni su bili još samo Iš Vejnrajt sa 12 i bivši igrač crveno-belih Ben Bentil sa 10 poena.

Nekadašnja pojačanja večitih nisu se istakla - bivši igrač Zvezde Džo Regland postogao je svega četiri poena, dok Brajan Angola, koji je branio boje Partizana 2020, nije ulazio u igru. Nema sumnje da se tokom ovog meča čekao susret dva prijatelja i bivša saigrača iz Olimpijakosa. Ipak, na opšte iznenađenje, Patrik Beverli, kao jedan od najznačajnijih pojačanja Izraelaca, nije dobio minutažu, pa je dvoboj sa Milošem Teodosićem, ovog puta, izostao. 

Izabranici Janisa Sferopulosa će narednih dana trenirati u Beogradu, a već u ponedeljak sledi put u Pirej gde će snage odmeriti sa Olimpijakosom, u novom prijateljskom meču. 

Crvena zvezda: Miler Mekintajer 12, Kenan 3, Teodosić 9, Davidovac 10, Mitrović 11, Lazić, Kalinić 11, Dobrić 8, Bolomboj 11, Ilić, Daum 5, Nedović, Kostić.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi