Slušaj vest

Sjajno je odigrao Veljko Birmančevičmeč sa Španijom na startu Lige nacija! Mnogo je trčao, oduševio je navijače i definitivno se nametnuo Draganu Stojkoviću Piksiju kao ozbiljna opcija čak i kada se u tim vrate Vlahović, Kostić, Mitrović, Sergej Milinković-Savić... A onda mu se oteo lapsus!

Pred TV kamerama je davao izjavu nakon meča i malo se zbunio. Rekao je da je mnogo mladih igrača sada dobilo šansu, da su se borili, ali je onda istakao da je "pre 13 godina na Marakani gledao..." Pa, recimo da je morao da se ispravlja.  "Pa mi smo dobili šansu da se borimo sa mnogo mladih igrača, Prvi ja sam od malih nogu želeo da igram za reprezentaciju. Pre 13 godina sam bio tu na "Marakani" gledao Zve... Khm, gledao reprezentaciju Srbije", rekao je Veljko Birmančević. 

Na internetu su se potom pojavile slike Birmančevića iz mlađih dana na tribinama "Marakane", možda čak i iz perioda kada je bio član Partizana. Poslušajte njegovu izjavu posle meča: 

Zanimljvio da je momak iz Šapca zapravo posle početaka u rodnom gradu prešao 2010. godine u omladinsku školu Partozana i u februaru 2016. godine je potpisao ugovor sa crno-belima. Debitovao je protiv OFK Beograda, kada ga je u vatru ubacio Ivan TOmić. Ipak potom je bio na pozajmicama u Teleoptiku, Radu i Čukaričkom, a 2019. je prešao u redove "brđana" za stalno. Od tada je igrao za Malme, Tuluz i Spartu iz Praga, a bilo je i glasina da ga je želela Crvena zvezda. Za Srbiju je debitovao 2021. protiv Dominikanske republike. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Birmančević citirao Živojina Mišića