Slušaj vest

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Hrman (49), defanzivac koji je nastupao za Dinamo i Hajduk, nakon igračkih dana nije ostao u fudbalu. Danas ima potpuno drugačije zanimanje - uglavnom je direktor, a povremeno i vozač kamiona u porodičnoj firmi koja prevozi automobilske gume za otpad.

Kompanija koju je Danijel nasledio od oca i u kojoj je povremeno radio još tokom igračkih dana, zadužena je za selidbu guma od vulkanizera do reciklažnog centra. Taj put povremeno prelazi i sam Danijel, u kabini kamiona i na poslu koji mu nimalo nije stran, iako je zvanično direktor!

"Posao je odavno uhodan. Imam četiri kamiona, prevozimo automobilske otpadne gume, najviše od vulkanizera iz Zagreba, do Trnovca gde se nalazi velika reciklaža. I ja ponekad vozim, kada su mi momci, moji radnici, na godišnjem odmoru. Taj posao nasledio sam od oca nakon što je pretrpio moždani udar", rekao je Hrman za "Večernji listi" u nedavnom intervjuu.

Danijel nije novajlija u ovim vodama, on ima već veliko iskustvo i firma u kojoj radi već godinama je porodična. "Po potrebi vozim i kamione, najdalja ruta mi je bila kada sam vozio u Nemačku. Ma, ja sam primarno direktor u firmi, pa tek onda vozač, ali radim sve što treba. Zadovoljan sam kako sve funkcioniše, na vreme sam shvatio kako i nakon karijere treba od nečega živeti, pa se ovo ulaganje pokazalo kao dobro", pričao je pre nekoliko godina bivši levi bek Hrvatske, Dinama i Hajduka.

Hrman je profesionalnu karijeru počeo u Varteksu još davne 1997. godine, a zatim je igrao za Spartak iz Moskve, Dinamo iz Zagreba i Hajduk iz Splita, pre nego što je u Varteksu i završio karijeru. Četiri puta bio je seniorski reprezentativac svoje zemlje, a u jednom od prethodnih intervjua tvrdio je kako inostrani sajtovi poput "transfermarkta" izmišljaju podatke o njegovoj karijeri.

Na pojedinim mestima može se pronaći podatak da je pred kraj karijere igrao za Tiranu u Albaniji. "To je laž, ja nikada nisam kročio u Albaniju, a kamoli da sam igrao tamo. Istina je da smo pregovarali s Tiranom, ali ja nikada nisam potpisao za njih, na Transfermarktu i Vikipediji su pogrešni podaci, ne znam ko je to izmislio", rekao je svojevremeno Hrman za "Germanijak".

Ostatak njegovog života nije izmišljen na internetu. Danijel Hrman stvarno vodi biznis sa kamionima, a njega je praktično započeo još tokom igračkih dana, u saradnji sa ocem. Povremeno čak i vozi, uglavnom kada su na odmoru momci koji inače rade u njegovoj kompaniji.

Bonus video:

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde