Slušaj vest

Finiš letnjeg prelaznog roka najbolji turski klubovi pokušavaju da iskoriste na najbolji način i da u svoje redove dovedu igrače koji su nezadovoljni u klubovima iz liga gde je prelazni rok već završen. Tako je Žoze Murinjo klupskim čelnicima otkiro da bi pravo pojačanje za Fenerbahče bio Filip Kostić, koji nije ni u kakvim planovima Juventusa.

Poznato je da portugalski stručnjak obožava fudbalere iz Srbije, kroz karijeru je uspešno sarađivao sa Dejanom Stankovićem, Branislavom Ivanovićem, Nemanjom Matićem... Očigledno će se taj trend nastaviti, jer će u glavnom gradu Turske pored Dušana Tadića imati na raspolaganju i Kostića. Inostrani mediji i fudbalski insajderi prenose da je sve dogovoreno!

Uostalom, Filip i nije imao mnogo izbora. On je odbio nekoliko ponuda tokom leta, delovalo je da želi da ostane u klubu i bori se za mesto, ali nije imao nikakve šanse. Novi trener Tijago Mota davno ga je sklonio iz tima i nije na njega računao za nastavak sezone, pa je rastanak najbolja opcija za obe strane u ovom slučaju.

Kostić je ponikao u Radničkom iz Kragujevca, igrao je za Groningen, Štutgart, Hamburg, Ajntraht i Juventus, u kojem je od 2022. godine. Za reprezentaciju Srbije nastupa od 2015. godine i odigrao je 64 meča, ali se nije našao na poslednjem spisku selektora Dragana Stojkovića.

Bonus video:

ArenaSport Filip Kostić gol Interu