Slušaj vest

Fudblaske reprezentacije Ukrajine i Albanije igraju meč B divizije Lige nacija na neutralnom terenu u Češkoj, tačnije u Pragu, a gosti su tu situaciju iksoristili za veliki skandal. Na navijačkoj tribini koja pripada Albancima raširen je crno-crveni transparekt "Kosovo je Albanija"!

Ovakav potez moraće da izazove reakciju UEFA, koja bi trebalo da kazni gostujuću reprezentaciju i gostujuće fudbalere jer takvim parolama nije mesto na fudbalskim terenima. Pogledajte situaciju iz Praga:

Parola koja dominira tribinom nije jedini detalj koji bi UEFA mogla da uoči. Tu su i zastave sa simbolima UČK odnosno OVK - terorističke organizacije koja se devedesetih borila protiv jugoslovenske vojske i policije na prostoru Kosova i Metohije. Albanci su UČK veličali i tokom prethodnih akcija reprezentacije, a jaknu sa simbolima terorističke organizacije nosio je čak i Džerdan Šaćiri.

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu albanski fudbaleri - pre svih Mirlind Daku - podizali su tenzije u regionu neprimerenim izjavama o Srbiji, Kosovu i Metohiji, Severnoj Makedoniji... Čak je i jedan albanski novinar sa Kosova i Metohije izbačen sa turnira nakon što mu je oduzeta akreditacija, jer je pred srpski navijačima provocirao nacionalističkim simbolima.

Podsećamo, navijači "Kosova" već su pravili nerede na utakmici koja se petak uveče igrala u Prištini. Njima su gostovali Rumuni i ubedljivo su ih pobedili (3.0), uz zvižduke upućene gostujućoj ekipi i gađanje flašama sa tribina!

Bonus video:

Kurir Danica Crnogorčević, Crvena zvezda, Zenit, Delije, Oj Kosovo, Kosovo