Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pokazala je zube ekipi Španije u Beogradu, a drugi izazov u novom ciklusu Lige nacija imaće na severu Evrope. Protivnik je Danska, protiv tog tima smo pre nekoliko nedelja remizirali na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i zbog tog rezultata ostali bez grupne faze.

Ništa lakše neće biti ni ovog puta. Danska je i dalje veoma iskusan i dobro uigran tim, dok je Srbija preživela ogromne promene u igračkom kadru. Selektor Stojković ostao je na funkciji, ali je mali broj igrača koje je poveo na EURO 2024, a sa kojima i dalje sarađuje. Neke je precrtao, neki su odbili poziv, neki su samo trenutno van tima zbog povreda.

Kad i gde se igra?

Ipak, meč protiv Španije ulio je novu dozu optimizma fudbalskim navijačima. Srbija je bila hrabra i borbena, veoma motivisana da dođe do rezultata protiv aktuelnog šampiona Evrope. Takva bi Srbija trebalo da bude i u nedelju uveče, od 18:00 časova, na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Tekstualni prenos meča iz Danske imaćete priliku da pratite na portalu MONDO, dok je televizijski prenos obezbeđen na programima RTS i Arena Sport. Ovaj meč jedini je u A diviziji koji počinje pre 20:45, pa je jasno i da će se naša utakmica završiti pre nego što naši rivali Švajcarska i Španija istrče na teren u drugom meču grupe.

Šta očekujemo od Srbije?

Selektor Dragan Stojković istakao je da za tim konkurišu svi igrači koje je poveo u Dansku, a dobro je znati da nema povreda i umora. Moguće je da će biti promena u sastavu zbog napornih obaveza koje imaju svi fudbaleri, ali za sada se očekuje da Srbija nastupi u istom sastavu kao i pre nekoliko dana protiv Španije.

MN Press Srbija Španija

Ukoliko to bude slučaj, u Kopenhagenu će igrati: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, I. Ilić, Lukić, Birmančević - Samardžić, Živković - Jović.

Stanje na tabeli

U prvom kolu naše grupe Danska je savladala Švajcarsku - koja je usput dobila dva crvena kartona - pa je trenutno lider sa tri osvojena boda. Srbija i Španija dele drugo mesto sa po jednim bodom, dok su Švajcarci na začelju grupe. Praktično, Srbija bi pobedom mogla i da preuzme prvo mesto nakon septembarskih mečeva i tako u dobrom raspoloženju dočeka oktobar i nove utakmice - protiv Švajcarske u Beogradu i Španije na gostujućem terenu.

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu