Slušaj vest

Mlada (U-21) reprezentacija Srbije u Bakuu je pobedila Azerbejdžan 2:0 (2:0), a sjajan gol dao je desni bek Vukašin Đurđević (20). Fudbaler Partizana raspalio je po lopti sa više od 20 metara i pogodio tamo gde golman domaćih nije imao šansu da je zaustavi. Posle njega je strelac bio Jovan Mijatović, da postavi konačan rezultat u završnici prvog poluvremena.

Pogledajte Đurđevićev gol:

Vukašin Đurđević prošao je omladinsku školu Rada, na Banjici je debitovao i za prvi tim posrnulog kluba, onda je prešao u Voždovac u januaru 2023. Godinu i po kasnije, potpisao je za Partizan.

Noseći dres Voždovčana, Vukašin Đurđević nastupio je 33 puta, dao je dan gol, a onda je prihvatio poziv da pređe u Humsku kod Aleksandra Stranojevića. U crno-belom je standardni desni bek u Superligi.

Reprezentacija Srbije u Bakuu igrala je pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pod vođstvom Ljubinka Drulovića. "Orlići" nisu uspeli da se kvalifikuju za taj turnir ni u ovom ciklusu, trećem u nizu.

Vukašin Đurđević
MN Press 

Ovo su igrači koji igraju za U21 reprezentaciju Srbije ovog septembra, posle kojeg "orliće" očekuje još jedan meč, protiv Ukrajine na Lagatoru u Loznici 15. oktobra.

  • GOLMANI: Luka Lijeskić (Radnički 1923), Dimitrije Stevanović (Radnički Niš), Lazar Kaličanin (Čukarički)
  • ODBRANA: Mihajlo Ilić (Bolonja), Stefan Leković (Crvena zvezda), Mateja Milovanović (Herenven), Vojin Serafimović (Čukarički), Nikola Miličić (Napredak), Ognjen Mimović (Crvena zvezda), Vukašin Đurđević (Partizan), Lazar Konstantinov (IMT), Stefan Bukinac (Vojvodina)
  • VEZNI RED: Stefan Džodić (Monpelje), Aleksej Vukičević (OFK Beograd), Jovan Šljivić (Crvena zvezda), Aleksandar Stanković (Lucern)
  • NAPAD: Vanja Vlahović (Atalanta), Matija Gluščević (Radnički 1923), Marko Veličković (Vojvodina), Jovan Milošević (Sent Galen), Jovan Mijatović (Njujork Siti), Mihajlo Petković (Napredak), Samed Baždar (Real Saragosa), Nemanja Trifunović (Partizan)