Slušaj vest

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva u sezoni pred nama biće domaćini na stadionu Partizana u Ligi Evrope, saopštio je izraelski klub. Odluka je doneta posle dogovora sa predstavnicima crno-belih i Fudbalskog saveza Srbije. 

Već je poznato da Makabi, zbog rata u Izraelu, neće moći da igra evropske utakmice na svom terenu, pa je tako odlučeno da se ekipa iz Tel Aviva preseli u Beograd. Najavljeni rivali u Ligi Evrope Makabiju su Braga, Midtjiland, RealSosijedad, Ajaks, Bešiktaš, RFS, BodeGlimt i Porto. Svi mečevi u prestonici Srbije igraće se uz prisustvo publike, a u Beogradu će gostovati MidtjilandReal Sosijedad, RFS i Porto

Makabi će sa klupe predvoditiŽarko Lazetić, bivši igrač i pomoćni trener Partizana. U timu iz Tel Aviva nalazi se i Nemanja Stojić, bivši igrač TSC-a i Crvene zvezde. Do plasmana u Ligu Evrope Makabi je došao pobedom nad TSC-om (3:0, 5:1). 

Partizan nije uspeo da obezbedi sezonu u Evropi iako je tokom leta imao čak tri šanse za to. Crno-beli su startovali porazom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ubedljivo su poraženi od Dinama iz Kijeva (9:2), zatim su izgubili u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope od Lugana (3:2), a potom su poraženi i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu gde im je protivnik bio Gent (2:0). 

BONUS VIDEO: 

RTS1 Autogol Pavkova Zvezda Makabi