Slušaj vest

Bivši nemački fudbaler Georg Koh (52) teško je bolestan. Njemu je u maju dijagnostikovan rak gušterače u terminalnoj fazi i tada su mu lekari rekli da mu nije preostalo još mnogo vremena. Nažalost, tretmani ne mogu da mu pomognu i već mesecima Koh živi sa time da će uskoro umreti.

U razgovoru za nemački "Sport1" zaplakao je nekoliko puta, poručivši da mu je to poslednji intervju koji daje u životu: "Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao da porušim drveće. To ne može nikako da se objasni. Ne mogu da kažem kako će biti sutra. Ponekad sam uveče dobro raspoložen. Legnem u krevet, a onda ujutru ne mogu da dišem", poručio je slavni golman.

Njemu su doktori inače dali samo još šest meseci života, a bolna informacija saopštena mu je pre četiri meseca: "Prošao sam hemoterapije i uzimao lek iz Sjedinjenih Američkih Država koji nažalost nije odobren u Nemačkoj. Koštao me dosta, ali zato sam još živ. To je dobra stvar".

georg koh
EPA/Carmen Jaspersen 

Uprkos svemu, Koh se trudi da bude dobro raspoložen, tako da je na intervju došao u majici sa natpisom "do gorkog kraja" za šta ga je i novinar upitao - zbog čega? "To je moj humor, to sam ja!", dodaje golman i ističe da nijednog trenutka nije počeo da razmišlja zašto se "baš ovo njemu događa od svih". Svestane je toga da su neki drugi imali još manje sreće: "Toliko je ljudi koji žive s rakom i drugim bolestima. Ne želim da sebe stavljam u prvi plan. Ne pitam se 'zašto ja'. Možemo ovakav intervju napraviti s bilo kim, i oni se to pitaju. Ovo je moj poslednji intervju. To da mogu o tome ovde da govorim leži samo u činjenici da sam kao golman u prvom planu", rekao je Nemac i zaključio:

"Mislim i na decu na bolničkim odeljenjima. Svašta sam doživeo, a bolesna deca još ništa nisu, verovatno nisu bila ni na odmoru s roditeljima jer samo moraju ležati u bolnici. To me je stvarno dirnulo".

Koh je tokom karijere branio za Fortunu Diseldorf, PSV, Arminiju Bilefeld, Kajzerslauterb, Kotbus, Duizburg, bio je čak i u Dinamu iz Zagreba u sezoni 2007/08. Po završetku karijere, kao i brojne njegove kolege, okrenuo se trenerskom poslu tako da je sve do saznanja da je teško bolestan radio u trećeligašu Viktoriji iz Kelna. Ima sina i kćerku i zato želi svoje poslednje trenutke života da provede sa njima.

"Ponekad poželim da sve ovo brže prođe, ovo je mučenje za glavu... Radujem se samo što su devojka i moja deca uz mene", završio je Koh.

BONUS VIDEO:

Kurir TV "KANCER SE NE RAZVIJA PREKO NOĆI" Ginekolog apeluje na sve žene da rade OVE TESTOVE: U 70 % slučajeva PAPA TEST JE NORMALAN