Slušaj vest

Srpski fudbaler Filip Stevanović (21) karijeru nastavlja u Belgiji! Mančester siti, koji je već godinama njegov klub, odlučio je da ga pošalje na novu pozajmicu i ovog puta reč je o ekipi Lomela koja se takmiči u drugom rangu belgijskog fudbala. Ujedno, dvogodišnja pozajmica Stevanovića trajaće i do isteka njegovog ugovora sa "Građanima", pa će on u Belgiji igrati kako bi se dokazao i nekom narednom poslodavcu jer je teško očekivati da će sa Englezima produžiti saradnju.

Iako ga je Mančester siti kupio za čak 8.500.000 evra od Partizana, sada već davnog januara 2021. godine, Filip Stevanović nije uspeo da opravda ni delić uloženog novca. Prvih šest meseci proveo je na pozajmici u crno-belom dresu Partizana, a zatim naredne tri sezone u holandskom Herenvenu, portugalskoj Santa Klari i na kraju RKC Valvajku, ponovo u Holandiji.

Za Mančester siti nikada nije zabeležio zvaničan nastup, a u tri tima koji su ga dovodili na pozajmice nije ostavio sjajan utisak. Za Herenven je odigrao 24, za RKC 17, a za Santa Klaru tek devet mečeva. Ukupno 50 za tri sezone - uz četiri gola i jednu asistenciju.

Društvene mreže gore!

Za razliku od fudbalskog terena gde se nije najbolje snalazio, Filip Stevanović dominirao je na društvenim mrežama. Egzotične destinacije, šareni kokteli, luksuzni komadi garderobe i Lamborgini bili su njegov zaštitni znak. Zbog objava na društvenim mrežama bio je u centru pažnje mnogo češće nego zbog fudbaskih poteza.

instagram/printscreen/filip10 Filip Stevanović

Svi pratioci mladog srpskog fudbalera mogli su da vide kako se on provodi kada ne trenira, pa je osim pažnje u Srbiji njegov stil života primećen i u evropskoj javnosti. Sve to je uticalo na njegovu igračku karijeru, u kojoj nije uspeo da ispuni ni delić predviđenog.

U Partizanu blistao!

Danas je karijera Filipa Stevanovića u problemima, iako je pre nekoliko godina delovalo da bi mogao da bude svetska zvezda. Još kao tinejdžer zablistao je u dresu Partizana. U dresu srpskog kluba odigrao je 72 meča, postigao 13 golova i asistirao još pet puta.

MN Press filip stevanović

Tokom malo više od dve sezone u prvom timu Partizana izgradio je status jednog od najtalentovanijih igrača u evropskom fudbalu, što je i nateralo Mančester siti da za njega izdvoji ogroman novac. Posebno impresivan bio je tokom sezone 2019/20, kada je na 25 mečeva u Superligi imao sedam golova i tri asistencije, kao jedan od najbitnijih igrača tima.

Sa Partizanom je osvojio Kup Srbije, a pored mečeva u domaćim takmičenjima nastupao je i u Evropi. Tokom dve sezone odigrao je sedam mečeva u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a igrao je i grupnu fazu tog takmičenja - dva puta protiv Mančester junajteda!

Bonus video:

MONDO Aleksandar Stanojević