Slušaj vest

Saudijski Al-Hilal pobedio je 3:0 Al-Rijad, u utakmici u kojoj su u prvom planu bili srpski fudbaleri. Aleksandar Mitrović dao je dva gola za Al-Hilal, poslavši loptu oba puta iza leđa srpskog golmana za kanadskim pasošem, Milana Borjana. Uz Mitra je skoro ceo meč za Hilal odigrao i Sergej Milinković-Savić, jer je izašao iz igre u 89. minutu.

Pri rezultatu 0:0, Borjan je atraktivno odbranio Mitrovićev udarac u 49. minutu i na neki način izazvao centarfora srpske reprezentacije. Nakon što je Mitrović propustio septembarske utakmice zbog povrede, kao i Milinković-Savić, od tog trenutka je počeo da pogađa.

Borjanovu mrežu je "načeo" Salem Al-Davsari posle solo-trka na asistenciju Sergeja Milinković-Savića, bocnuvši loptu preko Borjana. Al-Davsari potom je namestio Mitroviću oba gola, jer je Srbin u 80. minutu plasirao loptu u gol kraj istrčalog Borjana, a onda je u 100. minutu glavom pogodio prečku, od koje se lopta odbila neposredno iza poznatog gola i iza gol-crte.

Mitrovićev i Milinković-Savićev tim bio je apsolutni favorit i zato što je aktuelni šampion i zato što nije izgubio u saudijskoj ligi još od 23. maja 2023. godine. Njihov Al-Hilal je lider i u novoj sezoni i ima perfektan učinak u uvodna tri kola, dok je Borjanov Al-Rijad doživeo prvi poraz i sada ima po pobedu, remi i poraz i deseti je na tabeli.

Milan Borjan (36) potpisao je za Al-Rijad krajem avgusta, nakon što je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave, posle koje se vratio u Crvenu zvezdu. Na "Marakani" su mu ponudili funkcionersku ulogu, ali je on ipak odabrao da nastavi karijeru.

Pogledajte najzanimljivije detalje utakmice Al-Hilal - Al Rijad.